Huawei lät nya Mate20 Pro utmanas av två etablerade, svenska fotografer
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei lät nya Mate20 Pro utmanas av två etablerade, svenska fotografer

Huawei lät nya Mate20 Pro utmanas av två etablerade, svenska fotografer

Publicerat av: Redaktionen

Nya Huawei Mate20 Pro fick väldigt snabbt ett erkännande som den bästa smarta mobilen på marknaden.

Huawei lät nya Mate20 Pro utmanas av två etablerade, svenska fotografer 1

Emma Svensson

Ett skäl till detta är kameran. Med sin nya Leica ultravidvinkellins, med en brännvidd som motsvarar ett 16mm full-kamera-objektiv, får bilderna den signifikanta konstverknings-förvrängningen av ett vidvinkelobjektiv. Den nya linsen stöder även makrofotografering, vilket ger skarpa bilder av objekt som placeras så nära som 2,5 cm från linsen. Men för att riktigt utmana kamerafunktionerna så satte Huawei den ny mobilen i händerna på två, unga, etablerade svenska fotografer – Emma Svensson och Tobias Hägg.

– Vi valde att samarbete med Tobias eftersom vi ville fånga de dramatiska landskapen i vår nordiska natur. Tobias har ett unikt öga och tar förtrollande fotografier. Emma i sin tur är en erfaren fotograf med ett djärvt sätt att fånga det hon ser framför sig. Jag är otroligt glad över att de valde att genomföra detta med oss – och självklart att de var så positiva kring resultatet, säger Sofia Björnefors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

De båda fotograferna fick fritt utforska och testa kamerafunktionerna i mobilen men under ett givet tema – landskap och det nordiska klimatet.

Med hjälp av Mate20 Pro skulle de utforska alla möjliga funktioner och nyttja kameran till max med till exempel ultravidvinkeln, teleobjektivet och makrofunktionen. Resultatet visade sig vara överväldigande.

– Jag tog väldigt många bilder men en blev väldigt speciell. Jag förväntade mig egentligen inget speciellt när jag tog bilden eftersom den är tagen genom ett flygplansfönster. Jag zoomade verkligen in mycket för att få bort vingen från bilden, men jag var helt överväldigad gällande kvaliteten. Detaljerna i bilden är riktigt är riktigt bra och jag är grymt imponerad av Huawei och deras teknik, kommenterar Emma Svensson.

Se bilden här: https://www.instagram.com/p/BpFTN6LloPE/?taken-by=emmasvenssonphoto

– Jag kan ärligt säga att den här mobilen förändrar allt när det kommer till mobilfotografi. När det gäller kvalitet har jag aldrig sett något liknande från en mobil. Att fånga allt i Raw-format gör det så mycket lättare för mig när det kommer till nästa steg i arbetet då så mycket mer information sparas i bilderna. Från ultravidvinkellinsen till zoomen är den här mobilen ett perfekt verktyg för mig i vardagen. Jag behöver aldrig oroa mig för att missa en bra fotomöjlighet eftersom min kamera alltid kommer vara i min ficka, kommenterar Tobias Hägg.

Se en av bilderna här: https://www.instagram.com/p/BpUXjkeHAog/?taken-by=airpixels

Relaterade Artiklar