Huawei lanserar nytt flaggskepp inom smarta klockor – Watch 3 och Watch 3 Pro
Hem PRODUKTNYHETER Huawei lanserar nytt flaggskepp inom smarta klockor – Watch 3 och Watch 3 Pro

Huawei lanserar nytt flaggskepp inom smarta klockor – Watch 3 och Watch 3 Pro

Publicerat av: Redaktionen

Huawei introducerar idag den nya Huawei Watch 3-serien med modellerna Huawei Watch 3 och Huawei Watch 3 Pro.

Två smarta klockor som erbjuder den ultimata upplevelsen med avancerad interaktion, smarta samtalskopplingar samt breda anslutningsmöjligheter.

En nyhet för Huawei Watch 3-serien är den integrerade temperatursensorn som med hög precision kan mäta hudtemperaturen.

– De nya smarta klockorna är utformade för att göra användarens vardag enklare och betydligt mer bekväm. Hälso- och träningsmätning har alltid varit huvudsakliga styrkor i vår bärbara teknik. Nu inkluderar vi även funktioner som känner av till exempel hudtemperatur och fall för att erbjuda en ännu mer avancerad lösning för att hjälpa användaren hålla koll på sin hälsa, säger Sofia Björnerfors, PR-ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Nyskapande estetik för smarta klockor
Med Huawei Watch 3-serien skapas en balans mellan smarta klockor och traditionell klockestetik. Klockkroppen har en elegant design bestående av polerat rostfritt stål och en stor skärm med välvt 3D-glas. Watch 3-serien är Huaweis första serie med smarta klockor som kommer utrustad med taktil feedback med hjälp av en roterande krona. På grund av högprecisionsigenkänningen av fingertoppsrörelser kan användaren zooma in eller ut på bilder samt smidigt skrolla bland menyalternativen. HarmonyOS 2 introducerar också ett helt nytt användargränssnitt med en app-meny indelad i ett rutnät som kompletterar den roterande kronan vilka tillsammans bidrar till en smidig användarupplevelse.

Till nya Huawei Watch 3-serien finns ett stort utbud av urtavlor och klockarmband för att användaren själv ska kunna anpassa den efter egen smak och tycke. Med ett brett urval av teman baserade på spel, egna alster eller korta videos kan klockans urtavla varieras och matchas med klockarmbandet, som tillverkats i antingen så kallat fluoroelastomer (fluorkolbaserat syntetiskt gummi) och läder – allt för att skapa den perfekta accessoaren oavsett situation.

Lika kraftfull som en smarttelefon
Huawei Watch 3-serien stöder fristående anslutning, oberoende av en smarttelefon. Genom att aktivera eSIM-tjänster på sin smarta telefon kan användaren enkelt dela telefonnummer samt abonnemang mellan sina smarta enheter. Användaren kan även svara på inkommande samtal.

På resan kan Huawei Watch 3-serien ta rollen som användarens personliga reseassistent. Genom att höja handleden ges information både vad gäller taxiutbud samt flygstatus, utan att behöva trassla med vare sig telefon eller bagage.

Huawei Watch 3-serien har även AppGallery förinstallerat så att användaren kan ladda ner appar från tredje part.

Ultralång batteritid för hälsomätning hela dagen
Huawei Watch 3-serien är en professionell träningsassistent som erbjuder över 100 träningslägen, temperaturavkänning av huden med en ny högprecisionssensor, falldetektering samt SOS-knapp. Tillsammans med en stor funktionsuppsättning där bland annat hjärtfrekvens, Sp02, sömn och stress analyseras håller den smarta klockan sin användare uppdaterad om hälsotillstånd i realtid.

Huawei Watch 3-serien kommer självklart med ett omfattande skydd av användarens integritet. Den ber till exempel om användarens medgivande innan någon data lagras. Med hjälp av HTTPS-kryptering säkerställs krypterad överföring av data vilket skyddar användare samtidigt som de kan njuta av alla fördelar Huaweis hälso- och träningsfunktioner har att erbjuda.

Huawei Watch 3 Pro har en extremt lång batteritid i två olika lägen. Det smarta läget ger fem dagars batteritid medan ultraströmsparläget ger hela 21 dagar. Motsvarande batteritider för Huawei Watch 3 är tre dagar i smart läge och 14 dagar med ultratströmsparläget på.

Kompabilitet
Användare kan enkelt ansluta sin enhet till Huaweis smarta klockor genom appen Huawei Health, oavsett operativsystem. För Android-enheter laddar man enkelt ner Huawei Health genom AppGallery alternativt skannar QR-koden på vår officiella hemsida här. För IOS-enheter går man in på Appstore och söker efter Huawei Health och trycker sedan på installera.

Huawei lanserar nytt flaggskepp inom smarta klockor – Watch 3 och Watch 3 Pro

Pris och tillgänglighet
Huawei Watch 3 finns tillgänglig på den svenska marknaden från och med augusti i färgerna svart och brunt. Det rekommenderade cirkapriset är SEK 3 990 inklusive moms.

Huawei Watch 3 Pro finns tillgänglig på den svenska marknaden från och med augusti i färgen brunt (läder). Det rekommenderade cirkapriset är SEK 4 490 inklusive moms.

Relaterade Artiklar