Huawei lanserar företagets första bildskärmar – MateView och MateView GT
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei lanserar företagets första bildskärmar – MateView och MateView GT

Huawei lanserar företagets första bildskärmar – MateView och MateView GT

Publicerat av: Redaktionen

Huawei introducerar nu Huawei MateView och Huawei MateView GT – de första bildskärmarna i Huaweis produktutbud.

De nya skärmarna har samma enastående teknik och kvalitet som Huaweis andra Mate-produkter.

Genom lanseringen bryter Huawei in på en ny marknad med samma ambition att tänja på gränserna för teknisk innovation som de redan gjort inom många andra produktområden.

Huawei MateView – en 4K+ Ultra-HD-skärm som återger färger realistiskt och naturtroget
Huawei MateView är en 28,2-tums bildskärm med ett 3:2-format och en upplösning på 3840×2560. Det blir en fantastisk tittarupplevelse där varje liten detalj synliggörs. Bildskärmen är även professionellt fabrikskalibrerad för att återge färger med en färgnoggrannhet på Delta E <1 i sRGB-läge och Delta E <2 i DCI-P3-läge. Huawei MateView är VESA Display HDR400-certifierad, vilket innebär att användare inte kommer att ha några problem att urskilja detaljer som är dolda i mörkare områden i bilden. Huawei MateView stöder 98 procent av DCI-P3-färgskalan och 100 procent av sRGB-färgskalan. Huawei MateView filtrerar även bort skadliga ljusemissioner och motverkar ögontrötthet och har därför fått certifieringarna TÜV Rheinland Low Blue Light samt Flicker Free.

MateView GT är både G-Sync Compatible och utrustad med FreeSync Premium för en ännu bättre spelupplevelse.

Trådbundna och trådlösa anslutningsalternativ för maximal flexibilitet
Huawei MateView har inte bara kabelanslutningar utan låter också användare ansluta sin mobiltelefon, bärbara dator eller surfplatta trådlöst till skärmen. Dessutom fungerar det att ansluta trådlöst till skärmen direkt via en dator med Windovs 10.

Skärmen inkluderar ett stort utbud av portar för varje tänkbart behov inklusive två USB-C-portar (varav en för strömförsörjning och en för anslutning till dator), två USB-A-portar, en HDMI-port, en Mini DisplayPort och en 3,5 mm ljudanslutning. En ansluten datormus eller ett anslutet tangentbord kan även användas för att styra övriga anslutna enheter såsom en bärbar dator eller smarttelefon. Användaren kan därmed flexibelt växla mellan flera enheter utan att behöva ansluta all kringutrustning på nytt – allt de behöver göra är att ansluta en ny enhet till Huawei MateView via USB-C-porten. Huawei MateView inkluderar även en dold Huawei Smart Bar som erbjuder ett användarvänligt pekgränssnitt för att enkelt justera olika visningsinställningar såsom ingångskälla och volym.

Skärmen kommer utrustad med två framåtriktade högtalare integrerade i stativet. Stativet inkluderar även dubbla mikrofoner för brusreducering och ljudupptagning från ljudkällor upp till fyra meter bort.

Huawei lanserar företagets första bildskärmar – MateView och MateView GT

Huawei MateView GT – en gamingskärm på 34 tum i 21:9-format
Huawei MateView GT har en böjd skärm med ultimat bredd som stöder en uppdateringsfrekvens på 165Hz. Med en innovativt integrerad SoundBar tas användarupplevelsen till en ny nivå. Bildskärmen är Huaweis böjda modell med en storlek på 34-tum och en upplösning på 3440×1440, utformad för att ge en maximal spelprestanda och en uppslukande spelupplevelse.

MateView GT har även en ökad färgnoggrannheten för spel- och videoredigering på grund av färgutrymmet DCI-P3. Varje enskild panel är dessutom professionellt kalibrerad för att ha Delta E-värdet <2. Därtill stöder Huawei MateView GT en maximal ljusstyrka på 350 nit och ett kontrastförhållande på 4000:1 samt HDR 10 för att skapa ett mer realistiskt innehåll.

Ledande uppdateringsfrekvens
En hög uppdateringsfrekvens är av stor vikt för spelskärmar. Med stöd för en uppdateringsfrekvens på 165Hz låter MateView GT den anslutna enhetens grafikprestanda glänsa vilket bidrar till en mjukare och tydligare bild.

Med en Dark Field Control-funktion är Huawei MateView GT speciellt anpassad för gaming. Genom att justera skärmens ljusstyrka under scener med svagt ljus eller överexponering kan spelaren få hjälp med att snabbt upptäcka motståndare. Skärmen inkluderar även en Crosshairs-funktion som är särskilt utformad för FPS-spel. Även med spelläget avstängt kommer MateView GT att ge spelaren rätt verktyg för att kunna briljera.

Som Huaweis första bildskärm för gaming levererar Huawei MateView GT utmärkt prestanda för både spel och underhållning. Skärmen har även TÜV Rheinland-certifieringen för lågt blått ljus och stöder DC-dimning vilket effektivt minskar blått ljus och flimmer.

Integrerad Soundbar
Huawei MateView GT erbjuder en innovativ soundbar där högtalare och stativ kombineras. Den inkluderar även två högtalare som stöder 2.0 stereoljud. Soundbaren har en RGB-pekpanel som inte enbart erbjuder anpassningsbar ljuseffekt utan låter även användaren justera volymen på ett smidigt sätt med ett finger.

MateView GT består även av ett brett utbud av portar inklusive ett 3,5 mm ljuduttag för hörlurar och mikrofon, två HDMI 2.0-skärmportar, en displayport 1.4-port, en USB typ-C för laddning och en fullfunktions typ-C-port.

De två bildskärmarna håller samma röda tråd som den tidigare lanserade Huawei Display 23.8” där fokus ligger på den ultimata bildkvaliteten och varje liten detalj i bilden. Det är med samma ambition, att kunna erbjuda en bred produktportfölj bestående av innovativa produkter, som Huawei nu lanserat sina två nya bildskärmar.

Pris och tillgänglighet
MateView GT och MateView 28 finns tillgängliga på den svenska marknaden från och med september. Huawei Display 23,8” kommer finnas tillgänglig på den svenska marknaden från och med juni.

MateView GT rekommenderat cirkapris SEK 5 999
MateView 28 rekommenderat cirkapris SEK 6 999
Huawei Display 23,8” rekommenderat cirkapris SEK 1 499

Relaterade Artiklar