Huawei fortsätter sin hårdsatsning på Sverige
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei fortsätter sin hårdsatsning på Sverige

Huawei fortsätter sin hårdsatsning på Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Huawei tar ett nytt kliv med sin kommunikation kring nya P30-serien och konceptet Dare to Challenge.

Huawei fortsätter sin hårdsatsning på Sverige 1

Zara Larsson och Sarah Sjöström

Hela marknadsföringsarbetet, med samarbeten med flera svenska stjärnor och själva lanseringen, är det mest framgångsrika någonsin för Huawei i Sverige. Nästa steg innehåller bland annat en reklamfilm med Sarah Sjöström som är helt och hållet filmad med P30 Pro och fortsatt samarbete med ELLE och Zara Larsson.

  • -Resultatet från vårens arbete är extremt positivt och nya P30-serien har fått ett fantastiskt mottagande. Nu satsar vi vidare på den svenska marknaden, fortsätter vårt samarbete med Elle och kommer med nytt material runt Sarah Sjöström. Extra roligt för oss är att filmen som vi spelat in är helt och hållet gjord med P30 Pro. Ett bevis på hur bra kameran i den mobiltelefonen verkligen är, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Marknadsföringskonceptet Dare to Challenge

Huawei är mobiljätten som började sin bana som ett litet elektronikföretag och har kommit att bli en av världens största mobiltillverkare. En utmanare bland de etablerade giganterna, som steg för steg tagit sig till att bli ledande med sina smarta, innovativa mobiler. Genom att lyfta andra utmanare, vill Huawei inspirera andra att kämpa för att nå sina drömmar. Dare to Challenge, är Huaweis nya kommunikationskoncept, framtaget i samarbete med ett flertal framgångsrika svenskar där utmaningen står i centrum. Huawei vill lyfta deras historier, deras succéer, för att uppmuntra andra att alltid anta utmaningen. Att våga vara en Challenger.

Huaweis fördubblar sin marknadsandel i Sverige

För Huawei är den svenska marknaden viktig och på senare år har företaget investerat stort för att verksamheten ska få ett ännu större fotfäste. Detta har också visat sig bli utfallet. Under 2018 gick Huawei från fyra procent till 13 procents marknadsandel och är det företag som förbättrat sin Brand Advocacy-poäng bäst i Yougovs Brandindex. Svenskarna upplever sig enligt Yougov få bra värde för pengarna när de köper produkter från Huawei.

Enligt IDC har Huawei förstärkt sin position som nummer två i världen och är alltså den enda tillverkaren som såg sina volymer växa under första kvartalet 2019. Huawei har en årlig tillväxt på 50,3 % och har sålt 59,1 miljoner enheter under årets första kvartal. Enligt IDC är Huawei också väldigt nära att ta förstaplatsen på marknaden.

I Sverige har utvecklingen gått åt samma håll. Enligt GFK:s siffror från april i år har Huawei fördubblat sin marknadsandel, från 8 % till 16 % och försäljningen har ökat med 100 % under ett år. Flera av företagets nyare modeller har fungerat väldigt väl gentemot den svenska marknaden. Modeller som P20 Pro, Mate20 Pro och senaste P30 pro har hyllats av en enig journalistkår. Nya Huawei P30 Pro har rankats högst av medier som Ny Teknik, Ljud & Bild, Mobil, Surfa, Metro och Feber med flera. Även tidigare modeller som Mate20 Pro fick redan från början ett mycket varmt mottagande. Huawei Mate20 Pro utsågs också till årets mobiltelefon av såväl M3 som 99.se.

Sarah Sjöström är en av Sveriges främsta idrottare

Sarah Sjöström slog igenom på seniornivå när hon i mars 2008 blott 14 år gammal vann EM-guld på 100 meter fjärilsim, en sträcka på vilken hon 2009–2012 samt sedan 2015 innehar världsrekordet. 2015 blev Sarah Sjöström som första svenska simmare av Swimming World Magazine utsedd till Årets simmare i Europa. Senare samma höst tilldelades hon också Svenska Dagbladets bragdguld. En utmärkelse hon även fick 2017. Sarah Sjöström har fram till 2018 sammanlagt erövrat 21 VM- och EM-guld på lång bana. Vid internationella mästerskap 2016 vann Sarah Sjöström guld och satte världsrekord med tiden 55,48 sekunder på 100 meter fjärilsim och vann också silver på 200 meter frisim och brons på 100 meter frisim.

Relaterade Artiklar