Hollywood sätter Norden i rampljuset
Hem GAMING Hollywood sätter Norden i rampljuset

Hollywood sätter Norden i rampljuset

Publicerat av: Redaktionen

Skybound Entertainment investerar 66 miljoner danska kronor i danska spelutvecklaren 5th Planet Games.

Skybound Entertainment, företaget bakom The Walking Dead, Invincible och mer än 150 IPn, investerar 10,5 miljoner dollar i den danska spelstudion 5th Planet Games. ”Det finns en enorm affär att bygga tillsammans i Norden.”

Den amerikanska nöjesjätten Skybound Entertainment investerar 10,5 miljoner dollar (66 miljoner danska kronor) i 5th Planet Games, en dansk spelstudio. 5th Planet Games leds av Henrik Nielsen, tidigare COO för Unity.

Skybound Entertainment är ett av världens ledande underhållningsföretag som producerar datorspel, serier, filmer, tv, brädspel och böcker. Skybound är mest kända för de världsomspännande succéerna The Walking Dead and Invincible. The Walking Dead har varit den mest sedda tv-serien i över 100 länder och har genererat många spin-offs och spel (och har utsetts över 100 gånger till Årets Spel). Den animerade showen Invincible hade nyligen premiär på Amazon Prime Video och har också varit en världsframgång – ytterligare två säsonger har beställts och även en spelfilm planeras av Universal Pictures.

Hollywood sätter Norden i rampljuset”Norden är en grogrund för kreativ talang, särskilt inom den interaktiva underhållningsindustrin. Det är också en av de mest spännande och dynamiska globala affärsmiljöerna med chefer i världsklass och kunniga investerare. Vi är glada över att samarbeta med 5th Planet Games på sin resa för att bygga ett stort globalt interaktivt underhållningsföretag”, säger David Alpert, VD för Skybound Entertainment och Jon Goldman, Managing Partner.

Ska utveckla befintliga och nya IPn

Partnerskapet med Skybound gör det möjligt för 5th Planet Games att arbeta med IPn (Intellectual Properties, ägda varumärken) av högsta kaliber, till exempel The Walking Dead och Invincible. Lika viktigt är att investeringen ger expertis för att skapa och vårda nya IPn från nordiskt håll.

”Vi är glada över att samarbeta med Skybound som ju verkligen är en jätte i sammanhanget. Denna investering ger oss möjlighet att utveckla våra egna IPn, samtidigt som vi får tillgång till Skybounds massiva katalog med berättelser och universum. Med Skybound vid rodret kan vi skapa större och mer empatiska berättelser”, säger Henrik Nielsen, styrelseledamot i 5th Planet Games.

5th Planet Games har kontor i Köpenhamn och Berlin och har utvecklat spel inom både Tintins och LEGOs universum. Man har även byggt spel kring välkända sportstjärnor som Christiano Ronaldo samt är skaparen bakom Hugo, det älskade danska trollet. 5th Planet Games kommer också att samarbeta med Skybound Entertainment för att hitta och utveckla fantastiska talanger från hela regionen – inte bara Danmark.

Relaterade Artiklar