HMD Global tillkännager tre nya prisvärda smartphones i Nokia C-series, expansion av tjänsteverksamhet samt positiv lönsamhet
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER HMD Global tillkännager tre nya prisvärda smartphones i Nokia C-series

HMD Global tillkännager tre nya prisvärda smartphones i Nokia C-series

Publicerat av: Redaktionen

Efter sex kvartal av tillväxt var 2021 HMD:s första helt lönsamma år.

Framtida tillväxtplaner presenteras i form av lanseringar i Nokias smartphoneportfölj och expansion av HMD Services.

Tätt inpå den senaste lanseringen av G11 och G21 denna månad tillkännager HMD Global, Nokia-telefonernas hem, idag tre nya Nokia C-series smartphones – C21, C21 Plus och C2 2nd edition – som svar på framgångar för Nokia smartphones inom segmentet prisvärda smartphones. Kategorin såg en tillväxt på 41% i smartphoneintäkter för HMD under perioden 2020 till 2021. HMD Global nådde sitt första hela år med operativ lönsamhet 2021.

HMD förutspår 1 miljon prenumerationer på sin Services Suite under första halvåret och tillkännager också en ny tjänstefokuserad division för att fortsätta denna tillväxtperiod. Detta kommer att göra det möjligt för företaget att främja ytterligare tillväxt, attrahera talanger och bättre stödja befintliga kunder genom att effektivisera processer internt.

Florian Seiche, Chief Executive Officer, HMD Global:
’2021 var ett transformativt år som resulterade i en solid intäktsökning i hela verksamheten och idag firar vi ett nytt lönsamt kapitel för HMD Global med lanseringen av tre nya prisvärda Nokia-enheter som inte bara är säkra, pålitliga och hållbara, utan säkerställer att många människor som möjligt kan få tillgång till den senaste innovativa tekniken för mindre pengar.

Jag är glad att kunna meddela att vår tjänsteportfölj inkluderar en säker enhetsfinansieringslösning för smartphones och andra enheter. På HMD sammanför vi dessa två ingredienser, en högkvalitativ smartphoneupplevelse och en finansieringslösning som bygger på vårt uppdrag att göra modern mobilteknik tillgänglig för alla.

I kombination med framgången för våra företagstjänster som erbjuder skalning till 1 miljon prenumerationer under första halvåret och levererar den exceptionella nivå av tjänster som kunder förväntar sig av oss, levererar vi en tillgänglig och sömlöst uppkopplad upplevelse för människor och företag över hela världen.’

Nokia C-Series
HMD Global tillkännager tre nya prisvärda smartphones i Nokia C-series, expansion av tjänsteverksamhet samt positiv lönsamhetDe tre nya enheterna lever upp till Nokias klassiskt omtalade egenskaper som hållbarhet och generös batteritid. Detta i kombination med det bästa av Android™-programvara och säkerhetsuppdateringar cementerar HMD:s vision för 2022 och framåt – att bygga Nokia-telefoner som håller längre med bibehållen utmärkt byggkvalitet. Nokia-telefoner har inkorporerat en vacker finsk estetik som också är funktionell. Företaget stärker sin framgångsrika Nokia C-serie, som introducerades 2020 och redan utgör 16 % av företagets totala försäljning av smartphones under de senaste 5 åren.

C-Series Tillbehör
HMD:s tillväxthistoria fortsätter med deras tillbehörssortiment, vilket fördubblar tillbehörsverksamheten 2021 med ambitiösa planer för framtida tillväxt. Nokia C21, C21 Plus och C2 2nd edition kommer med en rad tillbehör, inklusive trådlösa och trådlösa hörlurar och verkligt trådlösa hörlurar som erbjuder en enkel, handsfree-samtalupplevelse.

  • Nokia Go Earbuds 2 + Ett verkligt trådlöst, klart ljud och bekväm passform till ultraförmånligt pris. Miljöbrusreducering (ENC), svett- och stänkmotstånd och upp till 24-timmars speltid leder användarna igenom även de regnigaste av dagar
  • Nokia Headphones (tillgängliga i både trådad och trådlös version) – en superlätt design med mjuk over-ear dyna och en vikbar arm för extra komfort och bekvämlighet, ger en sömlös upplevelse oavsett om du arbetar eller lyssnar på musik

HMD Enterprise division
De en miljon prenumerationerna är uppdelade på de tre kärnprodukterna (Connect Pro, Enable Pro och Softlock) som för närvarande finns under HMD Global Services, och består av IoT-anslutningar, EMM-licenser och enhetslåslicenser. Den globala tillväxten av de befintliga HMD Global Services-linjerna ledde till underavdelningen, vilket ytterligare kommer att göra det möjligt för teamet att fokusera på att förbättra befintliga produktlinjer, samt att förnya och skapa nya produkterbjudanden till kunder.

Janne Lehtosalo kommenterade, ”Vårt utbud av IoT-erbjudanden riktade mot företag har redan haft en betydande inverkan på flera branscher, inklusive logistik, hälsovård och finansiell teknik runt om i världen. Efter skapandet av den nya divisionen tror vi att vi kommer att bli bättre organiserade för att ytterligare utöka vårt erbjudande till fler branscher, bättre betjäna våra befintliga kunder och föra ut nya tjänster till marknaden. Vi är glada över att ha nått en prognos på över en miljon prenumerationer i H1 och är stolta över att vi konsekvent kan erbjuda dem oöverträffade tjänster oavsett var de befinner sig i världen.”

 

Relaterade Artiklar