Construction Equipment Dealer Team gör historisk debut i eldrivet rallycross-VM
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Historisk debut i eldrivet rallycross-VM görs av Construction Equipment Dealer Team gör

Historisk debut i eldrivet rallycross-VM görs av Construction Equipment Dealer Team gör

Publicerat av: Redaktionen

Det Swecon-supportade Construction Equipment Dealer Team gör sin efterlängtade FIA World Rallycross Championship-debut kommande helg på den klassiska banan i Hell i Norge – och ställer upp med världens första helt jämställda föraruppställning sett över en hel säsong.

Det kommer att bli en historisk helg den 13-14 augusti, eftersom sporten tar steget mot en spännande och hållbar framtid med sina nya helelektriska bilar på 680 hk, som accelererar från 0-100 km/tim på mindre än två sekunder – snabbare än i Formel 1.

CE Dealer Team kommer att debutera på banan i helgen med VM-seriens första helt jämställda föraruppställning med Klara Andersson och Niclas Grönholm. Teamet har som mål att driva övergången till förbättrad hållbarhet i samhället och lyfta fram de fördelar och den spänning som en övergång till en elektrisk framtid erbjuder.

Den elektriska World RX-premiären har ett mycket konkurrenskraftigt startfält, där CE Dealer Team kommer att möta erfarna motståndare som den regerande världsmästaren Johan Kristoffersson och lagmästarna i Hansen World RX Team.

– Vi är mycket stolta över att börja vår banbrytande resa i FIA World Rallycross Championship. Vi är redo att göra ett avtryck på och utanför banan tillsammans med våra partners när vi nu kliver in i den nya elektriska och hållbara framtiden för rallycrossen. Vi har arbetat outtröttligt med våra partners för att göra den helt nya PWR RX1e-bilen redo för premiären och vi är ödmjuka inför uppgiften när vi nu ser fram emot en helg med hård konkurrens i Norge, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

CE Dealer Team-föraren Niclas Grönholm är en sexfaldig vinnare i FIA World Rallycross Championship. Den 26-årige finländaren tog sin första World RX-vinst någonsin i Hell 2019.

Construction Equipment Dealer Team gör historisk debut i eldrivet rallycross-VM– Det ska bli skönt att äntligen få tävla, det har varit en lång väntan på att få komma igång med det här projektet och nu har tiden äntligen kommit. Det kommer definitivt att bli intressant att se var vi ligger med tempot, och jag är glad att vi får visa upp bilarna och vårt nya team för våra partners och fans för första gången, säger Niclas Grönholm.

Den 22-åriga svenskan Klara Andersson kommer tillsammans med CE Dealer Team att göra sin World RX-debut i Hell, som den enda kvinnliga föraren i ett officiellt FIA-mästerskap 2022.

– Jag ser verkligen fram emot att dra igång World RX-säsongen i Norge i helgen. Att göra min RX1e-debut är en stor milstolpe för mig, och jag är otroligt tacksam för möjligheten jag fått av CE Dealer Team. Det blir så klart mycket känslor, men fokus kommer att ligga på att stegvis bygga upp förtroendet för mig och bilen. Testerna har hittills gått över förväntan, och jag ser verkligen fram emot att börja tävla, säger VM-debutanten Klara Andersson.

World RX of Norway börjar på lördag med träningspass och de två första heaten, följt av heat tre och finaler på söndag som TV-sänds över hela världen – såväl som streamas via onlineplattformen RX+. Eventpass är tillgängliga för €7,99 och säsongsabonnemang för €49,99.

Relaterade Artiklar