HiQ bygger nu anbudsapplikation för Svensk Bilsport
Hem APPAR HiQ bygger nu anbudsapplikation för Svensk Bilsport

HiQ bygger nu anbudsapplikation för Svensk Bilsport

Publicerat av: Redaktionen

Svensk Bilsport är redo att ta nästa kliv in i framtiden och utveckla en app för hela anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace.

Man har under en tid haft förfrågan ute till ett antal teknikbolag och nu tas beslutet av Svensk Bilsports styrelse att man väljer HiQ att genomföra arbetet.

– Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ! Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

HiQ bygger nu anbudsapplikation för Svensk Bilsport

Foto: Svensk Bilsport

En digital lösning för att förenkla för föreningarna har länge efterfrågats bland arrangörerna och även förarna inom Svensk Bilsport, framför allt när kontantanvändning blir allt mer sällsynt i dagens samhälle. Svensk Bilsport tar nu nästa steg in i framtiden och utvecklar och bygger en app för genomförande av hela anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. Svensk Bilsport har under en tid haft förfrågan ute till ett antal teknikbolag, och nu faller alltså valet på HiQ.

– Det här är ytterligare ett steg i vår digitala utveckling som startades med licensappen som HiQ byggde och det känns tryggt att vi nu tillsammans fortsätter utveckla vårt eget kapital av digitala lösningar med en anbudsapplikation. Där är vi nu, men med en egen app får vi se i framtiden vilka fler digitala funktioner som kan tillföras för att förenkla för utövarna, just här i Folkrace, men det kan säkert finnas synergieffekter som andra sportgrenar kan ha nytta av, säger Anna Nordkvist, Generalsekreterare för Svensk Bilsport.

Arbetet skall vara klart till starten av säsongen 2023 då även regelverket för Folkrace kommer anpassas för ett digitalt anbudsförfarande. Anbudsförfarandet är den första delen i applikationen som nu ska byggas.

 

Relaterade Artiklar