Här är vinnarna i CDON Awards 2020
Hem E-HANDEL Här är vinnarna i CDON Awards 2020

Här är vinnarna i CDON Awards 2020

Publicerat av: Redaktionen

CDON, Nordens ledande marknadsplats, har utsett 2020 års vinnare i CDON Awards.

Här är vinnarna i CDON Awards 2020

Utnämningarna delas ut till företag som, under det gångna året, har visat framstående och exceptionella insatser inom nordisk e-handel.

– Våra anslutna handlare och partners vet bäst hur de ska serva kunderna inom sina respektive segment, driva säljutvecklingen och skapa tillväxt. Många av våra partners är dessutom specialister på ovärderliga lösningar inom teknik och hållbarhet. Detta är självklart något vi årligen vill fortsätta uppmärksamma och hylla, säger David Olhed, CCO hos CDON.

Konkurrensen om årets utmärkelser var stenhård bland de över 1 500 europeiska och nordiska handlare och övriga partners som är anslutna till CDON Marketplace.

Till Årets Tillväxt utsågs Vitvaruexperten som fördubblade sin försäljning jämfört med 2019, som också var ett starkt försäljningsår.

– Det känns otroligt kul att få utnämningen Årets Tillväxt, ett mycket starkt kvitto på att vi på Vitvaruexperten.com lyckades med våra mål under ett minst sagt speciellt 2020. Tack vare vårt fantastiska team, ett gott samarbete med CDON och inte minst våra kunder nådde vi tillväxt över förväntan. Även 2021 har börjat starkt och vi arbetar vidare för våra kunder, mot fortsatt tillväxt, säger Mattias Brost, VD på Vitvaruexperten.

Returhuset/GIAB knep utmärkelsen som Årets Inspiratör, tack vare sitt gedigna och kontinuerliga arbete för en mer cirkulär ekonomi.

– Vi är väldigt glada, tacksamma och stolta över utmärkelsen! Det är otroligt kul att vårt arbete kring ett kontrollerat returflöde uppmärksammas av CDON. Hela vårt existensberättigande grundar sig i att vi skall bidra med värde, så denna utmärkelse är extra härlig att få då CDON är en av våra viktigaste kunder och även en inspirationskälla för oss! Vi kämpar vidare med ny energi för att främja resurseffektivitet och skapa cirkulära affärsmodeller med lönsamhet! säger Christian Jansson, VD och grundare av Returhuset/GIAB.

Den tunga titeln, Årets Samarbetspartner, gavs till Sello. Sello har det senaste året starkt bidragit till att sänka den tekniska tröskeln för ett stort antal handlare.

– Vi är väldigt glada & stolta över att ha vunnit årets samarbetspartner! Det är alltid en fröjd att jobba tillsammans med teamet på CDON för att hjälpa företag att komma igång. Att effektivisera företags arbetsflöde och samtidigt öka deras försäljning via marknadsplatser är vår stora passion på Sello. Tack vare CDONs grymma plattform så går det snabbt & smidigt att onboarda säljare hos dem! säger Christoffer Andersson, VD på Sello.

– Jag vill passa på att säga ett stort grattis till de sex värdiga vinnarna och samtidigt tacka dem för ett fantastiskt arbete 2020. Tillsammans fortsätter vi vara pionjärer inom nordisk e-handel, avslutar David Olhed.

Här är samtliga sex vinnare och juryns motivering:

Årets Merchant – ComputerSalg

Juryns motivering: ”Med teknik i framkant, helautomatiserade processer och ett enormt sortiment befäste ComputerSalg positionen som den största tungviktaren på vår marknadsplats. En hög försäljning kräver också en utmärkt och väloljad kundservice. Dessa krav uppfyllde ComputerSalg med bravur”.

Årets Leverantör – Electra

Juryns motivering: ”Samarbete och flexibilitet blev extra viktiga ledord under 2020, och Electra imponerade stort på oss genom sin anpassnings- och serviceförmåga. Dan Bobeck förtjänar en extra stor eloge för sitt ihärdiga arbete med att alltid sätta kunden i centrum”.

Årets Tillväxt – Vitvaruexperten

Juryns motivering: ”Vitvaruexperten lyckades år 2020 med att mer än fördubbla sin försäljning jämfört med 2019, också det ett starkt försäljningsår. Företaget jobbar ihärdigt med sin säljutveckling och vår utnämning av Vitvaruexperten som Årets Tillväxt bekräftar att de har lyckats mer än väl med sina ambitioner”.

Årets Samarbetspartner – Sello

Juryns motivering: ”Med engagemang och en lösningsorienterad inställning har Sello det senaste året starkt bidragit till att sänka den tekniska tröskeln för ett stort antal handlare. Sello har på ett professionellt sätt supporterat våra handlare och varit högst delaktig i den lyckosamma start och resa som handlarna erfarit hos oss”.

Årets Rookie – Xtra Digital Storage

Juryns motivering: ”Xstra Digital Storage har imponerat på oss med sitt nischade erbjudande och agila sätt att ta sig an den nordiska marknaden. Med hänsyn till att företaget började sälja på vår marknadsplats så sent som i augusti 2020, kan vi inte annat än lyfta på hatten över företagets snabba avancemang”.

Årets Inspiratör – Returhuset/GIAB

Juryns motivering: ”Tack vare sitt gedigna och kontinuerliga arbete för en mer cirkulär ekonomi är Returhuset/GIAB vår stora inspiratör och förebild. Vi ser fram emot att tillsammans fortsätta arbeta för en mer miljöfokuserad och hållbar affär”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>