Handheld lanserar RTK (Real Time Kinematic) för stryktåliga Android-handdatorer och tablets
Hem PRODUKTNYHETER Handheld Group lanserar RTK (Real Time Kinematic) för stryktåliga Android-handdatorer och tablets

Handheld Group lanserar RTK (Real Time Kinematic) för stryktåliga Android-handdatorer och tablets

Publicerat av: Redaktionen

Handheld Group, en svensk tillverkare av stryktåliga mobila datorer, meddelar idag att man lanserar Real-Time Kinematic (RTK) för tre av sina stryktåliga datorer.

RTK används för att öka precisionen i positionsdata från satellitbaserade positioneringssystem.

RTK är nu tillgängligt i en specialversion av den nyligen lanserade stryktåliga datorplattan Algiz RT10, samt för den nya robusta handdatorn Nautiz X81 och Handhelds mycket populära ruggade phablet Nautiz X6.

Genom RTK-funktionalitet kan lantmätare och andra fältarbetare förlita sig på GNSS med hög precision samtidigt som de är fullt mobila. En integrerad u-blox multiband GNSS-högprecisionsmottagare använder RTK-nätverkskorrigeringar för att leverera kontinuerligt tillgänglig och satellitkorrigerad positions– och tidsinformation för exakta platsdata. Och med hjälp av mobildata via 5G eller 4G kommunicerar man sömlöst mellan fältet och kontoret, och kan förlita dig på en stabil anslutning till GNSS RTK-nätverkskorrigeringar.

Handhelds stryktåliga tablet Algiz RT10 och handdatorerna Nautiz X81 och Nautiz X6 är designade och byggda för att klara arbete i tuffa miljöer. Alla tre är IP67-klassade samt MIL-STD-810-testade och tål vatten, damm fall, stötar och extrema temperaturer. Tack vare avancerad högupplöst skärmteknik, superhärdat glas och läsbarhet i solljus kan de också visa komplex grafik i alla väder.

Handheld lanserar RTK (Real Time Kinematic) för stryktåliga Android-handdatorer och tablets”Vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda RTK-kompatibla enheter då positionering med noggrannhet på sub-meter nivå är något som våra kunder efterfrågat. Algiz RT10, Nautiz X81 och Nautiz X6 med RTK kommer att vara tillförlitliga verktyg för de som kräver pålitlig positionering ned på centimeternivå, men ändå vill ha full rörlighet”, säger Johan Hed, Chief Product Officer för Handheld Group.

Handheld visar mobila stryktåliga datorer RTK på INTERGEO, världens största geo-event, i Essen, Tyskland den 18-20 oktober samt i ett webinar den 27 oktober.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar