Hållbart resande dörr till dörr med SJ
Hem NYHETER Hållbart resande dörr till dörr med SJ

Hållbart resande dörr till dörr med SJ

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan resenären boka hela sin resa via SJs app.

Hållbart resande dörr till dörr med SJ 2Idag släpps funktionen som gör det överskådligt och enkelt för tågresenärer att välja och köpa en lokal resa till tågets avgångsstation direkt i appen.

Den digitala lokaltrafikbiljetten finns sedan i SJs app tillsammans med resenärens vanliga tåg- och pendlarbiljetter.

– Nu knyter vi ihop säcken och erbjuder en smidig dörr till dörr-resa i SJs app. Med Anslutningsguiden får resenären enkelt förslag på och påminnelse om vilka smidiga kollektivtrafikalternativ som finns inför och efter tågresan, säger Claes Lindholtz, affärsutvecklingschef på SJ.

Redan i våras släppte SJ den första versionen av funktionen Anslutningsguiden som då erbjöd möjligheten att välja och köpa en lokal anslutande resa från tågets slutstation. Sedan dess har funktionen utvecklats med hjälp av synpunkter och förbättringsförslag från resenärer.

– Anslutningsguiden är ett bra exempel på hur vi arbetar med kunddriven digital utveckling på SJ. Målen är att ha Sveriges nöjdaste kunder och vara långsiktig konkurrenskraftiga, säger Crister Fritzson, SJs vd.

De färdmedel som omfattas av funktionen är buss, båt, pendeltåg, spårvagn och tunnelbana, förutsatt att det finns på aktuell ort och i anslutning till stationen. Anslutningsguiden omfattar alla stationer i Sverige som SJs tåg stannar vid, samt Oslo S station och Trondheim.

– Sverige vinner på att fler använder kollektiva färdmedel. Därför är det både viktigt och värdefullt att SJ driver på den utvecklingen och gör det enklare för resenärerna att välja klimatsmarta resvägar med sina satsningar på digitala innovationer och lösningar, säger Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister.

De viktigaste funktionerna i Anslutningsguiden

  • Anslutningar med kollektivtrafik, anpassat utifrån aktuell resa med SJ.
  • Köpa biljett till lokaltrafiken som innebär att du inte behöver ladda ned flera olika appar för att resa med kollektivtrafik i hela Sverige.
  • Aktuella anslutningar med lokatrafik visas via Anslutningsguiden för resenärer som har köpt en tågbiljett.

Relaterade Artiklar