Grapevine.se listar veganska viner
Hem NYHETER Grapevine.se listar veganska viner

Grapevine.se listar veganska viner

Publicerat av: Redaktionen

Intresset och efterfrågan på veganska viner har ökat.

Grapevine.se listar veganska viner 2För att underlätta för konsumenterna släpper nu Grapevine.se en lista med samtliga veganviner i deras sortiment.

På dryckesimportören Hermansson & Co:s konsumentforum Grapevine.se finns nyheter, inspiration och middagstips med förslag på passande kvalitetsviner från världens alla hörn.

– Det finns inget krav på att märka ut veganska viner eller att informera på flaskans etikett att animaliska tillsatser använts vid produktionen. Därför har vi sammanställt en lista med samtliga veganviner i vårt sortiment som finns till försäljning på Systembolaget, berättar Erika Lundgren, Sustainability Manager på Hermansson & Co.

Vid tillverkningen klarnas vinet ofta genom filtrering innan buteljering. Animaliska råvaror så som äggvita, lysozym (från ägg), mjölkprotein samt gelatin från kött och fisk kan också användas som klarningsmetod eller för att stabilisera och konservera vinet. I veganska viner används istället mineraler eller plantbaserat protein för att få ett klart och fylligt vin.

Grapevine.se finns även på Instagram och Facebook, samt som tryckt magasin och digitalt nyhetsbrev.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>