Granngården stöttar svensk ridsport
Hem NYHETER Granngården stöttar svensk ridsport

Granngården stöttar svensk ridsport

Publicerat av: Redaktionen

Butikskedjan Granngården, sedan tidigare samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet, utökar sitt engagemang i ridsporten och blir särskild partner till svenska hopplandslaget.

Granngården stöttar svensk ridsport 1

Henrik Ankarcrona ser stora möjligheter med det nya samarbetet. Foto: Svenska Ridsportförbundet

Svenska hoppryttare har kommit hem med medaljer från de internationella mästerskapen senaste åren och återfinns regelbundet i topp på resultatlistorna från internationella tävlingar. Med Granngården som partner får hopplandslaget resurser till att lyfta ännu högre.

Granngården står i det nuvarande samarbetet bakom Riksmästerskapet i hoppning, en tävling för den stora majoriteten av landets hoppryttare som får en unik chans att delta i en rikstäckande tävling. Nu utökas samarbetet till att också innehålla en spetssatsning.

– Vi är med i toppen, och det är fantastiskt att Sverige som trots allt är ett ganska litet land kan producera toppryttare, inte bara i hoppning, år efter år, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.
– Med Granngården i ryggen kan vi bli ännu bättre, ha gemensamma träningar för ännu bättre lagkänsla, knyta olika experter till landslaget, titta på tekniska lösningar för att utveckla ryttarna, fortsätter han.
– Granngårdens satsning kommer att betyda skillnaden på pallplatser och fjärdeplatser, det är jag säker på.

Granngården och Svenska Ridsportförbundet har sedan tidigare ett samarbete. Det finns likheter hos de båda organisationerna som gör samarbetet både enkelt och självklart. Granngården startade 1880 och Svenska Ridsportförbundet föddes i samband med OS 1912, vilket gör att det finns mångårig erfarenhet och kunskap att bygga vidare på för en mötesplats för hästintresserade.

Granngården har idag 112 butiker och växer med ytterligare två under 2019.

Hela Granngårdens erbjudande finns även online där man, förutom hemleverans, även erbjuder gratis frakt till butik. I sortimentet kan alla, från motionsryttare till tävlingsryttare på elitnivå, hitta vad de söker.

– Ridsporten är ett viktigt område för oss, vilket vi hoppas att samarbetet och det utökade sortimentet i butik och på granngården.se visar, säger Johnny Andersson, VD för Granngården och fortsätter;
– Vi är oerhört stolta över våra hoppryttare och det känns bra att få vara med och stötta dem i framtiden. Samarbetet med ridsporten och hopplandslaget är en långsiktig satsning för oss.

Granngårdens satsning på svenska hopplandslaget kommer med dryga månaden kvar till VM i Tryon, USA, i september.
– Vi håller naturligtvis tummarna för de svenska hoppryttarna, och hoppas att vi redan nu kan bidra till att laget blir framgångsrikt på mästerskapet, säger Johnny Andersson.

Relaterade Artiklar