Gör rättvisa åt dina stories med Canon EOS M50
Hem NYHETER Gör rättvisa åt dina stories med Canon EOS M50

Gör rättvisa åt dina stories med Canon EOS M50

Publicerat av: Redaktionen

Canon lanserar EOS M50, det senaste tillskottet i EOS M-serien och Canons hittills mest intuitiva och tekniskt avancerade kompakta systemkamera.

Gör rättvisa åt dina stories med Canon EOS M50 3EOS M50 är framtagen för dagens moderna äventyrare och det är Canons första kompakta systemkamera som spelar in 4k-filmer, har en vinklingsbar touchskärm och Canons senaste bildprocessor DIGIC 8.

Smidig anslutning sker via Wi-Fi och Bluetooth®, en 24,1 megapixels APS-C CMOS-sensor ger fina, mjuka bakgrunder och skarpa, högupplösta bilder i svagt ljus. Serietagning med 10 bilder per sekund fångar de riktigt flyktiga ögonblicken med stor detaljrikedom.

Canon EOS M50 är det perfekta valet för alla som vanligtvis fotograferar med smartphones och kompaktkameror och som vill förbättra sina fotograferingskunskaper med en lätt kamera som har utbytbara objektiv och som gör storytelling till något att vara riktigt stolt över.

EOS M50 är Canons första kamera utrustad med DIGIC 8, Canons senaste bildprocessor.

Den nya processorn hanterar många av kamerans funktioner, till exempel: 4k filminspelning, 4k timelaps filmer, frame grab från 4k-film, snabb serietaging och max ISO 25600, för skarpa bilder i svaga ljusförhållanden. Bildprocessorn DIGIC 8 stöder också många förbättringar vad gäller autofokus, automatisk ljuskorrigering, digital objektivoptimering och högdagerprioritet, och ger högkvalitativa bilder som kan delas direkt från kameran.

Kameran innehåller den senaste tekniken och renodlar systemkamerakvaliteten i ett kompakt hus som är så slimmat att det kan följa med på alla äventyr. Kamerans supersnabba och svarsvilliga autofokussystem Dual Pixel CMOS AF innebär att fotograferna kan ta skarpa, högupplösta bilder och Full HD-filmer med kontroll över skärpedjupet för att få skarpa objekt och suddiga bakgrunder. Filmkänslan som den 24,1 megapixels APS-C CMOS-sensorn ger når nya höjder med kapaciteten för 4k-filminspelning, som har fyra gånger högre upplösning än Full HD.

Kamerans djärva, moderna design ger lite mer än traditionell känsla och den har en stor, centralt placerad elektronisk sökare. Med den 7,5 cm stora vinklingsbara touchskärmen kan man testa kreativa tagningsvinklar, ta fina selfies och enkelt spela in videobloggar – och få fler infallsvinklar till en bra story. På touchskärmen pekar och drar man fokuspunkten för att få en instinktiv och smidig justering av fokus, utan att behöva lyfta blicken från sökaren.

Anslutning och kontroll med Wi-Fi och Bluetooth

Gör rättvisa åt dina stories med Canon EOS M50 4Canon EOS M50 integreras bekvämt med smarta enheter via Canons app Camera Connect för iOS och Android. En smart enhet kan ”väcka upp” kameran via konstant BLE-anslutning (Bluetooth Low Energy), utföra fjärrutlösning och underlätta ett enkelt byte till Wi-Fi för fjärrtagning med direktvisning och överföring av bilder.

Foton och filmer kan överföras automatiskt och smidigt från kameran till smarta enheter för enkel delning på sociala medier. Innehållet kan också lagras i Canons molnlagringstjänst irista, eller synkroniseras automatiskt och trådlöst till PC och Mac när Canons Image Transfer Utility 2 har installerats.

Om EOS M50 används för gruppbilder, videobloggar och intressanta kreativa vinklar kan den kontrolleras genom fjärrtagning med direktvisning via Canons app Camera Connect, och inställningarna kan ändras och tagningarna förhandsgranskas på en smart enhet.

Tekniker som inspirerar till härliga stories att vara stolt över

Tack vare flera optimeringstekniker och bildprocessorn DIGIC 8 tar EOS M50 automatiskt foton och filmer med stor detaljrikedom. Alla minnesvärda ögonblick kan omformas till storslagen biokänsla med detaljerna i 4k-filmerna och Canons naturtrogna färger.

Med HD-filmer på upp till 120 bilder per sekund blir actionsekvenserna jämna och utökar alternativen för uppspelning i Slow motion. Actionbilder kan också tas med bildserier på hela 10 bilder per sekund — något som möjliggjorts för första gången i en kompakt systemkamera från Canon. Dessutom kan man ta 7,1 bilder per sekund med kontinuerlig autofokus.

Fler bilder, fler stories. EOS M50 är först med att ha det nya 14-bitars RAW-filformatet CR3, liksom ett nytt C‑RAW-alternativ som skapar RAW-filer med full upplösning och som sparar cirka 30 till 40 % av filstorleken för RAW-standardfiler. Det här utökar antalet bilder som kan lagras på ett minneskort, men bibehåller flexibiliteten med RAW-bilder.

Ett objektiv för alla tillfällen

EOS M50 är kompatibel med Canons sortiment av kompakta och högkvalitativa EF-M-objektiv, så att användarna enkelt kan skapa sitt eget ideala kompaktsystem. Och för häftiga stories och riktigt stor flexibilitet kan objektivadaptern EF-EOS M användas. Adaptern ger kompatibilitet med över 80 EF- och EF-S-objektiv och utökar också möjligheterna för blixtfotografering via en blixtsko där Canons Speedlite-blixtar enkelt kan anslutas. Den innehåller också en 3,5 mm mikrofoningång för högkvalitativt ljud och anslutning av Canons riktade stereomikrofon.

Canon har nu tagit fram sin hittills mest intuitiva och kraftfulla kompakta systemkamera, som levererar det allra senaste inom fototeknik och funktioner. Kombinationen av bildbearbetningskraft, 4k-filminspelning och den senaste sensortekniken gör att alla världens moderna äventyrare äntligen kan göra rättvisa åt sina stories.

Canon EOS M50 kan förbeställas i Canons online-butik och hos officiella Canon-återförsäljare från den 26 februari 2018. Försäljningen av Canon EOS M50 startar i april 2018 och rekommenderat cirkapris är 5899 SEK.

Mer information finns på: http://www.canon.se/cameras/eos-m50/

Relaterade Artiklar