Google Pay lanseras i Sverige
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Google Pay lanseras i Sverige

Google Pay lanseras i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Från och med i dag kan svenska Visa-användare med konto hos Nordea, Länsförsäkringar Bank och Sodexo  börja använda Google Pay för enkel, snabb och säker betalning i butik och i appar.

Google Pay lanseras i Sverige 1

Nu finns Google Pay tillgängligt för svenska Visa-kortsinnehavare

För ökad säkerhet används Visas tokenlösningar som skapar tillfälliga digitala koder och genomför transaktioner utan att användarens kort- eller kontouppgifter delas.

– Över 86 procent av svenskarna använder redan mobilen för betalningar och olika sorters banktjänster*. Med Google Pay utökar vi möjligheterna för svenska Visa-kunder att använda mobilen för smidiga, snabba och säkra betalningar, oavsett om det gäller kontaktlösa betalningar i butik eller betalning i appar, säger Christina Lind, Sverigechef på Visa.

Att betala med mobilen är ett säkert och smidigt alternativ till traditionell kortbetalning. Varje gång ett köp genomförs skyddas transaktionen med flera lager av säkerhet, bland annat skapas en unik digital kod, en så kallad token, som ersätter kundens känsliga kortuppgifter som kortnummer, utgångsdatum och säkerhetskod.

– Från och med idag kan svenskarna koppla ihop sitt Visa-kort med Google Pay och enkelt betala butik och i appar, i Sverige och runtom i världen i, säger Florence Diss, Head of EMEA Commerce Partnerships, Google.

Vad är Google Pay?

Google Pay är ett snabbt och enkelt sätt att betala. Tjänsten samlar allt användaren behöver och håller betalningsinformationen säker med Visas tokeniseringslösning. Google Pay kan användas med Androidtelefoner (från Android version 5.0).

I Sverige är Google Pay med Visa tillgängligt för kunder i Nordea, Länsförsäkringar Bank, Sodexo och Revolut.

Så kommer du igång med Google Pay:

  1. Logga in på pay.google.com för att börja använda Google Pay på din dator eller ladda ner appen här:
  2. Lägg till ditt Visa-kort som betalningsmetod
  3. Börja använda Google Pay

För mer information om Google Pay, besök: pay.google.com/about/

Relaterade Artiklar