Google Home fungerar med lösningar från Somfy

Det är väl ingen som missat att Google Home lanseras officiellt i Sverige i morgon, onsdag den 24 oktober?

Google Home fungerar med lösningar från Somfy 1Trots att produkterna (Google Home och Google Home Mini) inte släppts officiellt i Sverige är det ändå många konsumenter som redan köpt denna röstassistent. Produkterna har faktiskt funnits till försäljning sedan förra sommaren via olika hemsidor och på senare tid också i fysiska butiker runt om i landet.

Vad är Google Home?

Google Home är en digital assistent som kombinerats med en smart högtalare. Enheten styrs och kontrolleras enkelt med din röst genom att aktivera enheten med “Ok Google” samt därefter ge ett kommando eller ställa en fråga som du vill ha svar på. Google Home finns i olika storlekar, är lätthanterad och kan med enkelhet placeras i de flesta hem utan större ansträngning. Träna enheten till att känna igen olika röster i familjen så kan ni alla få anpassade resultat och annan information som är individuell.

Varför talas det så mycket om Google Home?

Anledningen är att produkterna släpps officiellt i Sverige men också för att Google Home nu äntligen kan prata och förstå svenska för första gången! Detta innebär att du kan ställa frågor samt få svar på svenska. Exempel på saker du kan be om eller fråga Google Home om är:

 • Ok Google, vad är klockan?
 • Ok Google, lägg till möte med tandläkaren i min kalender.
 • Ok Google, vad är senaste nyheterna?
 • Ok Google, vad är det för väder?
 • Ok Google, sätt en timer på 35 minuter.
 • Ok Google, hur ser min dag ut?
 • Ok Google, spela musik med ABBA.
 • Ok Google, vilken kurs står USD i?
 • Ok Google, hur långt är det från Malmö till Göteborg?
 • Ok Google, starta AC’n.
 • Ok Google, tänd belysningen i sovrummet.

Förutom att använda aktiveringsordet “Ok Google” kan du också säga “Hey Google”.

Behöver jag Google Home?

Bra fråga som bara du själv kan svara på. Men, tänk att helt plötsligt ha en röstassistent hemma som ger dig svar på saker och ting utan att du behöver leta fram din smartphone, leta upp datorn eller söka efter informationen på annat sätt. Du frågar och får svar så varför inte testa en Google Home? Priserna börjar på strax över sexhundra kronor men går att hitta till lägre priser också om du letar på nätet.

Google Home i det smarta hemmet

Alla pratar om Google Home och det smarta hemmet men vad innebär det? Du kan enkelt be din röstassistent att tända eller släcka belysningen i ett rum. Varför inte starta luftkonditioneringen med ett enkelt röstkommando, fälla ut terrassmarkisen eller aktivera ditt hemlarm när du sticker hemifrån. Känner du för underhållning kan du be att få se senaste avsnittet av ”Orange is the new black” från Netflix på din TV med hjälp av en Google Chromecast eller att senaste plattan med Wilmer X spelas upp på din smarta högtalare.

Somfy och Google Home

Google Home är i dagsläget kompatibel med fler än 10.000 produkter som finns på marknaden. Givetvis kan du använda Google Home för att styra och kontrollera produkter och lösningar från Somfy. Vi arbetar sedan ett tag med att bli kompatibla med andra system på marknaden genom projektet ”So Open with Somfy” vilket möjliggör funktionalitet tillsammans med andra system.

Somfy TaHoma och Google Home

Styr dina solskydd, belysning och annat hemma från Somfy med din Google Home. Använd tjänsten IFTTT (www.ifttt.com) för att aktivera dina scenario i TaHoma med din röst. Mycket enkelt och användbart. Skräddarsy kortkommando och kontrollera ditt hem och TaHoma på enkelt vis.