Global försäljningssuccé: Huawei firar över 10 miljoner sålda P20 och P20 Pro världen över

Vid årets upplaga av teknikmässan IFA tillkännagav Huawei Consumer Business Group att de har sålt över 10 miljoner Huawei P20 och P20 Pro-telefoner under de första fem månaderna.

Denna milstolpe har möjliggjort för fotoentusiaster världen över att ta fantastiska bilder med sina smartphones.

Huaweis senaste flaggskeppstelefoner P20 och P20 Pro har haft betydligt bättre framgång än sina föregångare. Framförallt på nyckelmarknader som Kina och Västeuropa. Succén är ett bevis på konsumenternas förtroende för Huawei som varumärke och den innovativa teknik som företaget utvecklat. Inte minst i de senaste flaggskeppstelefonerna med fokus på fotografi.

– Vi känner oss ödmjuka inför mottagandet av våra senaste flaggskeppstelefoner hos konsumenter globalt. Genom att passera 10-miljonerstrecket har vi återigen höjt ribban för oss själva. Men vi ser det som en symbol för uppmuntran vilket kommer att motivera oss när vi fortsätter att göra det vi gör bäst. Nämligen att sätta de allra senaste innovationerna i händerna på konsumenter runt om i världen, säger Kevin Ho, President för Handset Business, Huawei Consumer Business Group.

Prisbelönt kamerateknik

Huawei P20 Pro och Huawei P20 var de två första telefonerna att få ett tresiffrigt betyg av DxOMark, industristandarden för mätningar och betyg av kamera- och objektivkvalitet. Än idag är Huawei P20 Pro kvar på första plats i DxOMarks topplista för mobilkameror med 109 poäng. Vilket är sex poäng över den konkurrerande mobiltelefon som ligger på andra plats.

Med kameror som är utvecklade tillsammans med Leica, automatiska fotografitekniker med Master AI samt förmågan att ta högkvalitativa bilder i mörker, möjliggör Huawei P20-serien professionell fotografering för alla. Även nybörjare som har lite tidigare erfarenhet av att hantera en kamera.

Tidigare denna månad meddelade även European Image and Sound Association att de har utsett Huawei P20 Pro till “EISA Best Smartphone 2018-2019”, med hänvisning till att enheten är “den mest avancerade, innovativa och tekniskt överlägsna smartphonen någonsin”. Detta är ytterligare ett bevis på att Huawei P20 Pro och Huawei P20 är två av de bästa smartphones som finns tillgängliga på dagens marknad.