Hem GAMINGE-SPORT GLHF.gg, plattformen för esportfans organiserar turnering för ökad medvetenhet om psykisk ohälsa

GLHF.gg, plattformen för esportfans organiserar turnering för ökad medvetenhet om psykisk ohälsa

Publicerat av: Redaktionen

Psykisk ohälsa är en av de mest aktuella frågorna inom esport idag, därför ger GLHF.gg fansen möjlighet att själva bidra till ökat välmående hos sina favoritspelare.

GLHF.gg, plattformen för esportfans organiserar turnering för ökad medvetenhet om psykisk ohälsa 2

Niklas Grawé VD GLHF

Nu lanseras en turnering för esportfans som lyfter frågan och där prispengarna går till Mind, en välgörenhetsorganisation som arbetar med psykisk ohälsa.

GLHF.gg är en plattform för esportfans som används av världens främsta esportlag såsom Astralis, Natus Vincere, Ninjas in Pyjamas, MIBR, ENCE och GODSENT. Nu inleder GLHF.gg ett projekt för att använda plattformen för att skapa ökad medvetenhet kring psykisk ohälsa inom esport – en fråga som tyvärr ständigt är aktuell. Bara senaste veckorna har toppserien inom esport drabbats av ett självmord och två sjukskrivningar pga psykisk ohälsa.

Tävling skapar dialog om psykisk ohälsa och donationer till Mind

Till skillnad från vanliga turneringar där spelare tävlar i datorspel, organiserar GLHF.gg turneringar som utmanar fans att använda din esportkunskap i frågesport och fantasy-matcher. Vanligtvis består prispotten av produkter till deltagarna, men priset denna månad är en donation på 50 000 SEK till Mind, en UK-baserad välgörenhetsorganisation, som erbjuder råd och stöd till personer som lider av psykisk ohälsa samt bidrar till ökad medvetenhet kring frågan i stort.

– Vi skapade GLHF.gg för att bättre stödja lagen och deras spelare. Det finns fortfarande mycket kvar att åstadkomma kring psykisk ohälsa inom esportens stressiga och krävande miljö. Dessa lag har anförtrott oss med sina fans, därför vill vi säkerställa att viktiga frågor som påverkar hållbarheten på sikt inom branschen vi älskar får det utrymme som krävs, säger GLHFs Head of Esports och tidigare professionell Counter Strike-spelare för Ninjas in Pyjamas och Fnatic, Oskar Holm.

Donationen kommer direkt från GLHF.gg, men bidraget kommer att ges i de lags namn som placerar sig 1:a, 2:a och 3:a i turneringen. Toppresterande fans kommer att få extra priser för sitt deltagande och alla lagens fans kommer att få personliga tack-meddelanden från de bästa lagen på sociala medier.

– Vårt mål är att bidra till ökad medvetenheten genom spelande. Esportfans har en tävlingsinriktad drivkraft att vinna och se sitt favoritlag nå framgång. Förhoppningen är att vi genom en fortgående tävling kan bidra till att fortsätta driva konversationen kring psykisk ohälsa inom esport, istället för att enbart låta det bli en tillfällig snackis som aktualiseras när en spelare tar en paus från tävlandet, säger GLHFs Chief Operating Officer, Ace St. Germain.

Relaterade Artiklar