Garmin presenterar fēnix 5 Plus med kartor, musik, Garmin Pay och handledsbaserad Pulse Ox
Hem NYHETER Garmin presenterar fēnix 5 Plus med kartor, musik, Garmin Pay och handledsbaserad Pulse Ox

Garmin presenterar fēnix 5 Plus med kartor, musik, Garmin Pay och handledsbaserad Pulse Ox

Publicerat av: Redaktionen

Garmin presenterar idag fēnix 5 Plus-serien, nästa generation med GPS-klockor för multisport med inbyggd topografisk karta, musiklagring, Garmin Pay kontaktlös betalningslösning och handledsbaserade Pulse Ox Acclimation1 för koll på både puls och blodets syremättnad.

Garmin presenterar fēnix 5 Plus med kartor, musik, Garmin Pay och handledsbaserad Pulse Ox 2Precis som med övriga fēnix 5-klockor, är fēnix 5S Plus, fēnix 5 Plus och fēnix 5X Plus designade för alla slags idrottare och äventyrare.

Klockorna är robusta och finns i storlekar från 42–51 mm. fēnix 5S Plus har en 1,2-tums skärm, vilket är nästan 20% större än fēnix 5S och innebär att du inte behöver offra skärmstorlek bara för att du har en smalare handled.

fēnix 5X Plus är Garmins första enhet med handledsbaserad Pulse Ox Acclimation vilket gör dig medveten om syremättnadsnivån i blodet. Vid ansträngande stigningar kan du stanna och läsa av kroppens syrenivå för att bedöma hur väl du anpassar dig till den tunnare luften vid högre höjder.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda nya spännande funktioner i vår mest avancerade multisportklocka, säger Marcus Bjärneroth, Marknadsdirektör på Garmin Nordic

– En klocka från Garmin är så mycket mer än ett träningsverktyg. Den underlättar för dig hela dagen och hjälper dig att uppnå dina mål, både när du sportar och gör andra saker, som tex när du skall handla. En Garmin-klocka är ett smycke du med fördel bär dygnet runt.

Alla klockor i Plus-serien har inbyggda kartor för navigering och platsspårning.

Kartorna kan användas tillsammans med round-trip course creator så du kan välja en distans som du vill springa eller cykla från en lista med passande banor. Trendlines populära rutt-funktion som nyligen blivit introducerat i våra cykeldatorer använder Garmin Connect-data för att hitta och följa de bästa spåren baserat på de miljarder kilometer som tillryggalagts av andra Garmin-användare. På så sätt vet du att du följer ett spår som är populärt bland andra löpare i området.

Med en klocka ur fēnix 5 Plus-serien kan du lyssna på din favoritspellista utan att ha med din telefon. Du kan ladda ner offline spellistor från utvalda musikstreamingtjänster2 som t ex iHeartRadio eller Deezer, samt föra över köpt musik från en dator. Klockan kan lagra upp till 500 låtar och när spellistan väl är nedladdad kopplar du upp klockan till kompatibla Bluetooth-hörlurar.

Samtliga storlekar i Plus-serien innehåller Garmin Pay en kontaktlös betalningslösning3, som innebär att du registrerar ditt kreditkort i Garmin Pay och betalar med hjälp av klockan. På så sätt kan du stanna och köpa en dricka på ditt löppass även om du inte har med dig plånboken.

– Vi ser att allt fler efterfrågar smarta kontantlösningar både för säkerhetens och bekvämlighetens skull. Många av våra aktiva kunder vill utföra sina dagliga aktiviteter som löpning, cykling och golf, och ha en smidig betalningslösning utan att behöva ta med sig pengar och telefon när de tränar, avslutar Marcus Bjärneroth.

fēnix 5 Plus har även ClimbPro, en ny funktion som gör att löpare och cyklister som gillar att träna i kuperade områden, får bättre medvetenhet om miljön omkring dem samt sin prestanda under stigningar.

ClimbPro analyserar sträckans höjdprofil och upptäcker alla relevanta stigningsavsnitt. Under turen eller tävlingen vet du hela tiden hur långt du är från nästa stigning och hur tuff stigningen kommer att vara. Funktionen visar den genomsnittliga lutningen, avståndet och den återstående stigningen, så att du kan kalibrera hur du på bästa sätt ska använda dina krafter. Utöver detta är varje fēnix 5 Plus-modell fylld med sofistikerade träningsfunktioner för att övervaka din form och prestanda. Du kan t ex använda fysiologiska mätvärden eller löpdynamik för att spåra träningsstatistik, mäta framsteg och finjustera formen. För att automatiskt utvärdera den senaste träningshistoriken finns träningsstatus som låter dig veta om du övertränar, upprätthåller eller toppar formen.

Med Connect kan du skräddarsy din klocka med widgets, datafält, urtavlor och appar. Uppkopplad till en kompatibel smartphone4 kan du ta emot samtal, sms eller e-postmeddelanden direkt på handleden. Dessutom kan du ändra stilen på din klocka med hjälp av QuickFit®-band. Byt silikonbandet mot ett läder- eller titanband, inga verktyg behövs.

Alla fēnix 5 Plus har multi-network satellitmottagning, som inkluderar både GPS-, GLONASS och Galileo-mottagning. Detta för att du skall få bättre mottagning i mer utmanande miljöer som inte har fri sikt mot himlen som t ex i djupa skogar eller storstäder.

fēnix 5 Plus-serien är tillverkad i högkvalitativa material och är robust byggd för att klara tuffa utmaningar.

fēnix 5 Plus och 5X Plus finns i både rostfritt stål och titan. Alla modeller har en fullfärgs Garmin Chroma-display med LED-bakgrundsbelysning och kan fås med safir-glas. Alla är också vattentäta ner till 100 meter5. fēnix 5S Plus har upp till 7 dygns batteritid i smartwatch-läge, 11 timmar i GPS-läge och 4 timmar i GPS-läge med musik6, fēnix 5 Plus har upp till 12 dygns batteritid i smartwatch-läge, 18 timmar i GPS-läge och 8 timmar i GPS-läge med musik och fēnix 5X Plus har upp till 20 dygns batteritid i smartwatch-läge, 32 timmar i GPS-läge och 13 timmar i GPS-läge med musik. Du kan också använda UltraTrac energisparläge för att förlänga batteritiden ännu mer.

fēnix 5 Plus-serien beräknad finnas tillgänglig i juli 2018 och ett rekommenderat cirkapris på mellan 7 499:- och 12 299:- Läs mer på garmin.com/fenix.

1 Detta är inte en medicinsk apparat; se Garmin.com/ ataccuracy. Puls Ox finns inte tillgänglig i alla länder

2 Kan kräva premiumabonnemang av en tredjeparts musikleverantör

3 Fungerar med kort från flera banker. Se garmin.com/garminpay/banks

4 När uppkopplad med kompatibel smartphone. Se Garmin.com/ble för mer information.

5 Se Garmin.com/waterrating för mer information.

6 Beroende på inställningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>