Garmin lanserar Garmin Xero® X1i
Hem LEVERANTÖRERGARMIN Garmin lanserar Garmin Xero® X1i

Garmin lanserar Garmin Xero® X1i

Publicerat av: Redaktionen

Garmin lanserar idag Garmin Xero® X1i, ett elektrooptisk-baserat bågsikte med inbyggd laserkikare som erbjuder det mest avancerade armborstsiktet som finns på marknaden. Xero X1i ger en förstoring på 3.5x och har digital overlay för att automatiskt mäta avståndet till ett mål. Få omedelbart vinkelkompenserat avstånd för byten på upp till 230 meters avstånd, reflekterande mål på upp till 460 meters avstånd och svarta mål på upp till 115 meters avstånd.

Garmin är stolt över att vara pionjärer med den bästa lösningen inom armborstsikte som finns tillgänglig för användare idag. Armbortstsiktet Xero X1i är inte ett steg framåt; det är ett stort hopp framåt för armborstsiktes- användare som vill få ut det mesta av sina system,” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Xero X1i-användare kommer att kunna sikta med en god självkänsla varenda gång, då de vet att det ligger åratals utveckling och tusentals timmar av forskning och utveckling bakom.”

Xero X1i är tillverkad i aluminium och är tålig och robust. Den har toppmoderna räckviddsfunktioner för att ge dig en revolutionerande interaktiv upplevelse då du siktar. Förstklassig optik fylld med kväve erbjuder ett klart och tydligt synfält kant-till-kant. En digital färgskärm visar information som siktpunkter, kompass, horisontal nivå visare, antal skott, rörelser vid skott, impulsfördröjning och flyg apex.

Xero X1i är framtagen för att vara användarvänlig och enkel att komma igång med, den har intuitiva instruktioner som gör att det för de flesta användare är möjligt vara redo att ge sig iväg med sin nya enhet på endast 20 minuter. Så snart siktetspunkten är inställt på 18 meter, finns en funktion för automatisk kalibrering som använder bågens hastighet algoritmer för att kunna visa återstående siktespunkter upp till 73 meter. Även större räckvidd än så kan kalibreras om man så önskar.

För att börja sikta; tryck och håll inne en tyst, anpassad monterad trådburen knapp eller lasertrigger som är monterad på siktet. Du får ett hårkors som du lägger på målet, du får en digital kompass och vinkel-lutningar uppdaterade i realtid. Noggrannhetsbågar upp till 1 cm och dyker upp direkt då de uppdaterade avstånden tas emot och indikerar att målet är låst. Då du släpper knappen ger Xero X1i en styck upplyst siktesnål som du placerar på målet, du får även kompasskurs, direkt avstånd samt vinkel baserat avstånd till målet.

Avancerade funktioner som finns i Xero X1i:

  • Steady Aim och Aim Point Level: Genom att använda sig av denna information i realtid hjälper det alla bågskyttar på alla nivåer att skjuta mer exakt genom att undvika att trycka av för tidigt. Detta då det ges en visuell indikation om att bågen är stadig, i nivå och redo att skjuta.
  • Ambient Light Sensor Controlled Display: Sensorer som automatiskt känner av och anpassar ljusstyrkan i displayen efter hur de omgivande ljusförhållandena är.
  • Laser Locate™ beräknar pilens position vid avfyrning och för över den positionen till en kompatibel Garmin-enhet1 så att du som bågskytt vet var din pil träffade målet, detta gör du genom att använda en hopparad kompatibel Garmin-enhet som tactix® Delta eller Montana 750i.
  • Flera inställningar för pilprofiler gör det enkelt för dig att ställa in olika pilinformation och unika siktesnålar för att kunna växla mellan målskytte eller jakt utan att justera om siktet. Dessutom informerar skott räknaren dig om hur många skott du har haft på varje inställning.
  • Flight Apex ger en visuell indikation om maximal höjd som pilen flyger på vägen mot målet. Detta kan hjälpa dig att se hinder på vägen fram till målet vid längre skott.
  • Anpassningsbara inställningar: Från ljusstyrkan på skärmen till låsta siktesnålar, Xero X1i kan anpassas så att den passar för dina specifika behov.
  • Siktet på reflektiva mål ger ½ MOA för mål på ett avstånd upp till 230 meter.

Xero X1i är vattenklassad enligt IPX7 och framtagen för att stå emot alla typer av väderförhållanden. Enheten drivs av två AAA lithiumbatterier (ingår) som ger upp till ett års batteritid. Xero X1i är kompatibel med nästan alla armborst-skenor för enkelt montage. Xero X1i finns tillgänglig nu till ett rekommenderat  cirkapris på 20 299 kronor.

Relaterade Artiklar