Game of Thrones fick datatrafiken att öka 300 procent
Hem NYHETER Game of Thrones fick datatrafiken att öka 300 procent

Game of Thrones fick datatrafiken att öka 300 procent

Publicerat av: Redaktionen

Klockan 03.00 natten mot måndag hade den populära tv-serien Game of Thrones säsongspremiär på HBO Nordic vilket märktes i Tres mobilnät.

Game of Thrones fick datatrafiken att öka 300 procent 2HBO-trafiken steg under natten med 300 procent jämfört med samma tidpunkt förra veckan.

Många kunder hos Tre ställde klockan för att inte missa premiäravsnittet av seriens sista, haussade säsong.

Siffrorna från natten visar att datatrafiken sköt i höjden direkt kl 03.00 när avsnittet släpptes över hela världen. Den normala HBO-trafiken peakar vanligtvis mellan kl. 21 och 22.

– Nuförtiden är det få tv-program och serier som får oss att samlas framför tv:n vid en specifik tidpunkt, det är vanligtvis bara stora sportevenemang som har den effekten. Men Game of Thrones gör att vi bänkar oss framför tv:n även mitt i natten. Det skapar en känsla av gemenskap med fans över hela världen, säger Oscar Otteborn, chef för konsumentaffären på Tre.

Mellan kl. 03.00 och 04.00 användes hela 400 GB i Tres nät till att streama HBO. Det innebär en ökning med 300 procent jämfört med samma tidpunkt föregående vecka.

Tre har tidigare sett samma trend med Netflix-serien House of Cards 2016 och 2017. Då släpptes hela säsongen samtidigt, vilket gav en markant ökning av datatrafiken under hela dagen och hela helgen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>