Freja eID i avtal med betaltjänstföretaget Payair
Hem BETALLÖSNINGAR Freja eID i avtal med betaltjänstföretaget Payair

Freja eID i avtal med betaltjänstföretaget Payair

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att man tecknat avtal med Payair Technologies AB om användning av e-legitimationen Freja eID.

Freja eID i avtal med betaltjänstföretaget Payair

Avtalet omfattar såväl Payairs egen användning för elektronisk identifiering av partners men också för att täcka partners behov av e-legitimering av sina slutanvändare. 

Payair Technologies grundades 2009 och är en branschledande leverantör av digitala betaltjänster i Norden och Europa. Fokus ligger på att skapa produkter och tjänster så att konsumenter får tillgång till snabba och lättanvända digitala betalningslösningar.

Joakim Wallin, Director of Business Development Payair Technologies kommenterar:

”Payair drivs av att hitta de bästa digitala betalningslösningarna för banker och finansinstitut i samarbete med kort-nätverken för att erbjuda sina kunder enkla och säkra sätt att betala. Med Freja eID kan vi erbjuda våra partners möjlighet till en säker och sömlös inloggning till våra egna tjänster men även tjänster som våra partners slutkunder använder.”

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Digitala betalningar är kanske det bästa exemplet på vilket stort värde som en e-legitimation representerar. Utan möjlighet att snabbt och säkert kunna identifiera vem som utför betalningen så fungerar inte den digitala betalkedjan eller så begränsas möjligheterna till att göra transaktioner kring mindre värden. Detta avtal med Payair visar att Freja har en högst relevant roll inom FinTech för att möjliggöra de digitala affärsmodellerna.”

Relaterade Artiklar