Framgångsreceptet till varför hans sociala app slår globalt
Hem APPAR Framgångsreceptet till varför hans foto app slår globalt

Framgångsreceptet till varför hans foto app slår globalt

Publicerat av: Redaktionen

Arian Bahrami är en av grundarna till det svenska foto-appen Kiliaro. 

Innan Kiliaro hade Arian grundat och utvecklat en framgångsrik skandinavisk bildbyrå.

Nu siktar Västerås-profilen på att leverera världens första sociala bildgalleri app.

Framgångsfaktorn för det förra bolaget stavades matematiska algoritmer – en uppfinning som rankade bilderna automatiskt. Detta gjorde att man eliminerade den manuella granskningen, som var flaskhalsen, och därmed växte bilddatabasen exponentiellt. Efter en framgångsrik exit var det direkt dags för nästa äventyr. Med det nya bolaget Kiliaro vill nu Arian ge privatpersoner världen över det perfekta hemmet för deras livs minnen.

Hur ser du på molnlagringsbranschen?
Problemet med molntjänsterna idag är att de oftast är för dyra och komplicerade. Vi vill att det ska vara lättbegripligt för privatpersoner. Det i sig har lett till erbjudandet om oändligt utrymme för bara 19 kr i månaden, vilket är en prisstrategi vi är ensamma om i världen.

Framgångsreceptet till varför hans sociala app slår globalt

Arian Bahrami

Vad ser du för problem med dagens sociala medier?
Vi rör oss ständigt mellan olika platser, allt från middagar och semestrar till evenemang och annat.
Trots att vi människor tar väldigt mycket bilder, har vi inte orken att dela med oss till alla berörda kontakter. Istället florerar våra sociala medier av bilder som inte har något med oss att göra. Ett av de största problemen i dagens sociala medier är det överflödiga bruset av irrelevant innehåll.

Hur är Kiliaros sociala plattform annorlunda?
Kiliaro är en app som fokuserar på privat bilddelning. Vi förenklar förfarandet och gör att du kommunicerar visuellt till personer som du har verklig koppling till i livet. Detta gör att du får tillgång till en relevant och meningsfull bildström som faktiskt återspeglar minnena från ditt riktiga liv.

Varför ville ni ta bolaget till börsen?
Vi är en konsumenttjänst som alla behöver ha på sina mobiler. Vi ser nu hur de flesta av de som har Kiliaro-aktien sprider ett gott rykte om oss och agerar som ambassadörer.
Själv ser jag på Kiliaro långsiktigt och brinner för att bygga upp en tjänst som miljontals använder. Därför känner jag att noteringen var ett naturligt steg.

Vilken är er främsta framgångsfaktor?
Anledningen till att Kiliaro lyckas är för att tjänsten levererar en lösning världen saknar och behöver. Vi är rätt i tiden med en social plattform för dina privata minnen och det perfekta hemmet för dina bilder.

 

Relaterade Artiklar