ScandiNova satsar kraftfullt framåt med Infor Cloud
Hem E-HANDEL ScandiNova Systems AB satsar kraftfullt framåt med Infor Cloud

ScandiNova Systems AB satsar kraftfullt framåt med Infor Cloud

Publicerat av: Redaktionen

Infor, ledande leverantör av sofistikerade, branschspecifika affärslösningar för molnet, meddelade idag att ScandiNova Systems AB (ScandiNova) har valt Infor CloudSuite Industrial Enterprise för att hålla ihop och standardisera sina drift- och tillverkningsprocesser.

Lösningen levereras som en multitenant molnlösning via Amazon Web Services (AWS) och installeras av Infors partner Midport Scandinavia.

 ScandiNova utvecklar, tillverkar och säljer pulsmodulatorer och radiofrekvensenheter med höga effektnivåer som har en nyckelfunktion inom tillämpningar som strålbehandling, vetenskaplig forskning, lastskanning och väderradar.

ScandiNova växer snabbt och behöver därför utveckla sitt affärssystem och lösning för business intelligence (BI).

–          ScandiNova har en unik produkt med branschledande prestanda, men vår dagliga kamp är väldigt lik andra tillverkningsföretags, säger Per Benkowski, ScandiNovas IT-chef. Med Midport och Infor strävar vi efter en standardiserad lösning i ett branschledande affärssystem. Flytten till ett nytt affärssystem utgör i hög grad en förändringsprocess och med Midport och Infor fick vi ett väl utvecklat och dokumenterat implementeringsprojekt redan i anbudsprocessen. Detta gav oss förtroende för Infor CloudSuite som produkt och Midport som integrationsleverantör. Detta var den största skillnaden mellan andra system och leverantörer.

ScandiNova sökte en gemensam enhetlig lösning för sina processer på alla kontor, för att på så sätt kunna förena och standardisera system för att skapa en plattform för sin fortsatta tillväxt.

Efter en upphandlingsprocess föll valet på Infor CloudSuites branschledande affärssystem för tillverkning baserat på Infor LN. Midport valdes om partner i projektet. Valet av lösning gjordes utifrån dess förmåga att hantera komplexa processer och dess branschspecifika funktionalitet, som skiljer den från konkurrerande affärssystem och utgör en global lösning som kan leverera den nivå av affärsflexibilitet som ScandiNova strävar efter att uppnå. En multitenant molninstallation var också en avgörande faktor i ScandiNovas beslut, vilket säkerställer att verksamheten kan dra nytta av kontinuerliga uppdateringar med minimal administrativ börda på det interna IT-teamet, samt möjliggör snabb introduktion av nya affärsenheter.

ScandiNova satsar kraftfullt framåt med Infor Cloud–          Vi är glada över att ScandiNova har valt Midport och Infors affärssystem. Beslutet bekräftar att Midports erfarenhet och expertis inom en projektcentrerad bransch, tillsammans med Infors moderna multitenanta affärsystem i molnet erbjuder den branschspecifika funktionalitet som behövs för att förenkla och effektivisera verksamheten, i kombination med smidigheten och flexibiliteten för att stödja även de mest ambitiösa tillväxtplaner, säger Niels Mejer från Midport. Detta är en viktig vinst för oss och Infor i regionen eftersom det bekräftar vår gemensamma strategi att öka våra fotavtryck i Norden och särskilt i Sverige.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar