Första dag för handel i I Love Lund
Hem E-HANDEL Första dag för handel i investeringsbolaget I Love Lund

Första dag för handel i investeringsbolaget I Love Lund

Publicerat av: Redaktionen

Idag är första dag för handel i investeringsbolaget I Love Lund.

Bolaget investerar i bolag med anknytning till Lund, företrädesvis onoterade och i en tidig utvecklingsfas.

I Love Lund startades under hösten 2017 vars affärsidé är att göra det möjligt att investera lokalt i Lund.

Utöver att ha anknytning till Lund, investerar I Love Lund företrädelsevis i onoterade bolag som befinner sig i en tidig utvecklingsfas. Utöver den rena investeringsverksamheten ingår i kärnverksamheten att skapa företagsrelaterade och även mötesaktiviteter för våra aktieägare och övriga intressenter runt Bolaget. I dagsläget utgörs investeringsportföljen av över 50 bolag varav den stora merparten är onoterade. Motivet till noteringen är att skapa utökade möjligheter för allmänheten att investera i det lokala näringslivet. Vidare anses noteringen bidra med god marknadsföring av I Love Lund och underlättar eventuell framtida kapitalanskaffning.

”Att noteras på Spotlight är nästa steg i I Love Lunds utveckling. Spotlights marknadsplats kommer gynna I Love Lund att bredda vårt ägande, tillhandahålla likviditet och utöka vår tillgänglighet till regionala investerarkretsar. Vidare ses I Love Lunds notering på Spotlight som ett ypperligt och inspirerande exempel för flera av våra 50+ portföljbolag, typiskt onoterade start-ups, för sina egna storslagna ambitioner,” kommenterar Björn Englund, VD I Love Lund.

Första dag för handel i I Love Lund

”Idag inleds handeln i I Love Lund, ett spännande investeringsbolag som fokuserar på att investera i bolag med anknytning till Lund. Med noteringen skapas utökade möjligheter för allmänheten att investera i det lokala näringslivet. Välkomna till Spotlight!” säger Carl-Henrik Nordberg, Head of Listing, Spotlight.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>