Förbättra ditt WiFi i hela hemmet med hjälp av Mesh-tekniken
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Förbättra ditt WiFi i hela hemmet med Mesh-tekniken

Förbättra ditt WiFi i hela hemmet med Mesh-tekniken

Publicerat av: Redaktionen

Trådlösa routers med Mesh-tekniken har funnits ett par år vid det här laget men det är fortfarande många som inte har upptäckt fördelarna dessa ger.

De allra flesta har säkert upplevt att deras trådlösa nätverk fungerar mer eller mindre bra beroende på var i hemmet de befinner sig.

Det kan bero på flera olika faktorer, men den allra vanligaste orsaken till dålig täckning är för att de befinner sig på en plats dit deras router inte riktigt når.

Det kan vara för att det är tjocka väggar mellan routern och platsen, men täckningen kan också påverkas av till exempel köksutrustning.

Dessa problem är ganska enkla att åtgärda med hjälp av ett Mesh-nätverk. För att sätta upp ett Mesh-nätverk behövs en eller flera Mesh-routrar, som till exempel Huawei WiFi Mesh 3 eller Mesh 7. Vad är det då som gör ett mesh-nätverk så bra jämfört med andra lösningar? Huawei listar tre fördelar med att välja Mesh-system.

Installationen är enklare än någonsin

Routrarna är väldigt enkla att sätta upp utan att användaren behöver vara speciellt tekniskt kunnig. Att installera Huaweis Mesh-system är smidigt och tar bara några minuter. Det enda användaren behöver göra är att anslutna routrarna med strömkontakten för att sedan följa instruktionerna i Huawei AI Life-appen som finns för både Android och iOS. I appen kan man sen styra lösenord för gäster, begränsa när vem och vilka enheter ska ha access samt se en tydlig översikt över vart nätverket är starkt respektive svagt för att anpassa placering av de olika noderna.

Heltäckande uppkoppling

Beroende på vilket system man väljer samt hur många noder man har, kan man ha täckning över mycket stora ytor och även ha bra räckvidd i trädgård trots kraftigare ytterväggar. Mesh-routrar skapar ett enhetligt nät med ett enda nätverks-ID (SSID) över samtliga noder så att användare slipper ständigt hoppande mellan olika SSID, vilket oftast är fallet med andra lösningar som bygger på flera acccess-punkter utan mesh-teknik. Användare kan befinna sig var som helst i sitt hem och ändå ha bästa möjliga trådlösa uppkoppling. Mesh-systemen har så klart också möjlighet till trådad uppkoppling för den som föredrar det vid exempelvis gaming. I fallet med Huawei Mesh 7 så har varje enhet fyra portar så det finns gott om möjligheter att ansluta en NAS eller en stationär dator utan WiFi.

Snygg, smidig och praktisk

Tack vare Huawei WiFi Mesh 3 och 7:s diskreta design smälter de in i alla miljöer så att användare
kan placera ut enheter för att få WiFi-täckning där den verkligen behövs. Med hjälp av AI Life-appen kan användare se täckningskartan över hemmet och med hjälp av den optimera placeringen av noderna så att det trådlösa nätverket når dit där det ska användas.

Förbättra ditt WiFi i hela hemmet med hjälp av Mesh-teknikenHuawei Mesh 3 är den perfekta nätverkslösningen för de allra flesta med den senaste tekniken som till exempel WiFi 6 Plus. Den erbjuder hög hastighet, bra räckvidd och portar för trådad uppkoppling för den som önskar det. Vidare har den en snygg design som gör att den enkelt smälter in i hemmet.

Huawei Mesh 7 är den mest kraftfulla routern som kan uppnå extrema hastigheter på upp till 6600 Mb/s och täcka stora ytor. Med upp till 6600 Mbps klarar den till exempel att streama 8K material utan problem. Vidare har den trippelband som innebär att man kan dela upp vilka produkter som ska kopplas upp på vilket band, perfekt om man vill fördela trafiken utifrån sina behov. Mesh 7 är en lösning som passar den som behöver max prestanda vid alla tillfällen.

Pris och tillgänglighet

Rekommenderat cirkapris för 2-pack Huawei Mesh 3 är 2099 kr och 3-pack 3199 kr. Rekommenderat cirkapris för 1-pack Huawei Mesh 7 är 2 099 kr och 2-pack 4 199 kr.

Relaterade Artiklar