Football Analytics Sweden & SvFF skriver avtal för leverans av dataanalys gällande samtliga svenska landslag
Hem GAMINGE-SPORT Football Analytics Sweden AB och SvFF skriver avtal

Football Analytics Sweden AB och SvFF skriver avtal

Publicerat av: Redaktionen

Football Analytics Sweden & SvFF skriver avtal för leverans av dataanalys gällande samtliga svenska landslag

Plattformen Playmaker.AI kommer framåt att samla in data från alla svenska landskamper på samtliga nivåer och leverera avancerad dataanalys till SvFF.

Football Analytics Sweden & SvFF skriver avtal för leverans av dataanalys gällande samtliga svenska landslagSportanalysföretaget Football Analytics Sweden AB, med säte i Östersund står bakom den webbaserade plattformen Playmaker.AI. De samlar in fotbollsdata och omvandlar den till ökade insikter om fotboll med hjälp av artificiell intelligens vilket gör det lättare för klubbar att exempelvis scouta nya spelare runt om i världen. Playmaker.AI ger också feedback om matchanalys och spelarutveckling samt innehåller verktyg som hjälper till att analysera motståndare mer effektivt.

Avtalet innebär att SvFF får tillgång både till data från samtliga av deras matcher men även till Playmakers plattform som underlättar analysen av datan och tillhandahåller begripliga visualiseringar. Playmaker bidrar med effektivisering av lag-, match- och spelaranalys såväl för pojk- och flicklandslag som för dam- och herrlandslag.

“Vi är väldigt glada att Svenska Fotbollförbundet har valt Playmaker.AI för att leverera avancerad dataanalys åt samtliga svenska landslag. Vi ser fram emot att vara med att utveckla svensk landslagsfotboll” säger Ola Lidmark Eriksson & Joakim Plogell, grundare av Playmaker.AI

 

 

Relaterade Artiklar