Fler spenderar tid hemma
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Fler spenderar tid hemma

Fler spenderar tid hemma

Publicerat av: Redaktionen

Det smarta hemmet under pandemin

Pandemin har gjort att svenskarnas tillvaro präglats av omställning och ökad tid i hemmet. Enligt en SIFO-undersökning på uppdrag av Netatmo har fler än hälften tillbringat mer tid i hemmet och en tredjedel av svenskarna gjort ändringar till hemmet. Denna ökade tid i hemmet innebär nya utmaningar som kräver smarta lösningar. 

Fler än hälften (52%) har tillbringat mer tid i hemmet, alternativt jobbat mer hemifrån, under det senaste året. Denna ökade tid har också lett till att allt fler tenderar att göra ändringar i hemmet. Enligt en SIFO-undersökning på uppdrag av det smarta hemproduktföretaget Netatmo har en av tre svenskar gjort uppgraderingar till hemmet under pandemin. 

– I takt med att folk tillbringar mer tid i hemmen ser vi ökad aktivitet av våra smarta hemprodukter och ett intresse för att göra om och förnya i hemmet. Vi ser också ett ökat intresse för att förbättra luftkvalitet inomhus och att kunna effektivisera sin energiförbrukning genom smarta lösningar, säger Fred Potter, VD och grundare av Netatmo. 

Skiljer sig mellan storstadsregioner och övriga landet

Undersökningen visar att nära en fjärdedel (23%) svarar att de planerar att köpa en smart hemprodukt under de kommande 12 månaderna. Resultaten skiljer sig också runt om i landet. Personer från storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö (28%) är mer benägna än övriga landet (21%) att köpa smart hemprodukt under det kommande året. Smarta belysningsprodukter, smarta säkerhetsprodukter, smarta hushållsapparater och smarta högtalare är de produktkategorier som konsumenterna i landet till allra högst grad planerar att köpa. 

– De är inte längre endast teknikintresserade som använder smarta produkter. Nära sex av tio svenskar äger idag någon smart hemprodukt och siffran ökar snabbt. Det gäller allt från att säkra hemmet via smarta kameror att spara på elräkningen. Vi är glada att se att utvecklingen går åt rätt håll och att folk är intresserade av smarta lösningar till nya utmaningar, säger Fred Potter. 

Det franska företaget Netatmo är ett ledande företag inom det smarta hemmet och utvecklar enkla och smarta lösningar för ett säkrare och bekvämare hem. Företaget firar i år tio år av innovationer och tog tillsammans med Kantar SIFO tillfället i akt att undersöka svenskarnas attityder till det smarta hemmet.   

Relaterade Artiklar