Fler distansjobb och mobila kontor – så	ser svenskarna	på morgondagens arbetssätt
Hem NYHETER Fler distansjobb och mobila kontor – så ser svenskarna på morgondagens arbetssätt

Fler distansjobb och mobila kontor – så ser svenskarna på morgondagens arbetssätt

Publicerat av: Redaktionen

I takt med tekniken och digitaliseringens snabba utveckling ökar möjligheterna till en mobil arbetstillvaro.

Fler distansjobb och mobila kontor – så	ser svenskarna	på morgondagens arbetssätt 2En färsk undersökning från Huawei visar att svenskarna tror att de i högre utsträckning kommer att arbeta på distans från hemmet eller caféer år 2025. Dessutom tror en majoritet att mobiler och surfplattor kommer att användas i arbetet i allt högre grad.

Sitter du på ett kontor med fasta arbetsplatser? Då jobbar du i en utdöende miljö. Enligt en ny undersökning där svenskarna tillfrågats om framtidens arbetstillvaro tror nämligen endast sju procent att den typen av kontorsupplägg kommer öka i framtiden. Istället är det distansjobb, flexkontor utan fasta arbetsplatser och mobila kontor som toppar listan över hur svenskarna tror att vi kommer att arbeta år 2025.

Tack vare mobil teknik och möjlighet till trådlös uppkoppling minskar kraven på fasta arbetsplatser och fysiska möten.

Det var inte länge sedan som den stationära datorn revolutionerade svenska arbetsplatser. I dag tror endast åtta procent av svenskarna att användandet av stationära datorer kommer ha ökat inom en närliggande framtid. Istället tror fler än hälften att mobiltelefoner, bärbara datorer och surfplattor kommer att användas av yrkesverksamma i ännu större utsträckning år 2025.

– I dag finns det i genomsnitt 1,2 surfplattor per hushåll och de har både hård- och mjukvara för att klara av de flesta produktiva sysslorna. Precis som undersökningen visar tror vi att surfplattan kommer bli ett allt mer självklart arbetsverktyg i takt med att våra jobb blir allt mer mobila. Vår senaste platta MediaPad M5 väger exempelvis mindre än 500 gram och är därmed enkel att ha med sig på språng. Med ett portabelt tangentbord har du en produkt som i stort sätt kan ersätta såväl din stationära som bärbara dator, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei Technologies Sverige.

Topplista: så kommer vi arbeta i högre grad år 2025

  1. Fler distansjobb från hemmet eller caféer
  2. Fler flexkontor utan fasta arbetsplatser
  3. Fler mobila kontor på resande fot
  4. Fler kombikontor med kombination av egna rum och öppet kontor
  5. Fler helt öppna kontorslandskap

Topplista: dessa arbetsverktyg kommer vi använda i högre grad år 2025

  1. Mobiltelefon
  2. Bärbar dator
  3. Surfplatta
  4. Uppkopplade klockor
  5. Uppkopplade glasögon

Relaterade Artiklar