Fidesmo gör det möjligt att betala med klockan
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Fidesmo gör det möjligt att betala med klockan

Fidesmo gör det möjligt att betala med klockan

Publicerat av: Redaktionen

Fidesmo, ett svenskt teknikföretag, har tillkännagivits som en global tjänsteleverantör på Mastercards Engage lista för IoT .

Fidesmo gör det möjligt att betala med klockan 3De två företagens samarbete fördjupas därmed i det växande ekosystemet kring kontaktlösa betalningar samt wearables. Som erkänd global tjänsteleverantör gör Fidesmo det möjligt för tillverkare av klockor, ringar och andra wearables att integrera betalningsfunktioner som fungerar både i Sverige och internationellt.

Mastercards plattform för tokenisering, Mastercard Digital Enablement Service (MDES), har gjort det möjligt för Fidesmo att integrera med ett globalt ekosystem för betalningar. Nu kan Fidesmo, som en fristående plattform, erbjuda tillverkare av wearables som till exempel klockor, att enkelt och säkert bygga in betalfunktioner i sina produkter.

”Vi ser en stor efterfrågan från wearablesföretag kring att säkert kunna lägga betallösningar på sina prylar. Fidesmo har under en längre tid arbetat med att ta fram teknik för att hantera detta och vi genomgår nu en rigorös certifiering i samband med integrationen mot MDES som öppnar upp för dessa företag till att ansluta sig till Fidesmo”, säger Mattias Eld, VD på Fidesmo.

“Konsumenter vill betala smidigt och snabbt. Genom Fidesmos innovativa plattform tillsammans med MDES, vår plattform för att digitalisera och tokenisera kort, kommer våra kortutgivare få möjlighet att erbjuda en mängd olika spännande alternativ för säkra betalningar med olika prylar”, säger Mats Taraldsson, digital affärsutvecklingschef Mastercard Norden och Baltikum.

Kronaby, ett nytt svenskt klockvarumärke, är ett av de första företagen som integrerar med Fidesmos plattform. Därmed kommer konsumenten kunna lägga ett digitalt Mastercard-kort i sin Kronabyklocka och använda klockan för betalning istället för ett plastkort, överallt där kontaktlösa betalningar med NFC accepteras.

”Kronaby är först och främst en klassisk genuin och stilren klocka, men den är även gjord för att förenkla människors vardag, varje dag. Det vi kallar ”Human Technology” betyder i klartext att göra komplicerade tekniska system enkla och till något naturligt användbart som inte stjäl uppmärksamhet och fokus. Samarbetet med Fidesmo ligger helt i linje med vår vision och vi ser med spänning fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans framöver”, säger Jonas Morän, produktchef Kronaby.

När konsumenten aktiverar sin klocka för betalning, laddas kortdetaljerna upp via Fidesmos app i mobiltelefonen, som i sin tur är kopplad till Mastercards tokeniseringsplattform MDES. Denna genererar då ett digitalt “token” som kopplas till just denna enhet. Det betyder inte bara att token-numret skiljer sig från det ”riktiga” kortnumret, det är också specifikt för kortinnehavarens enhet och kan därför inte användas med någon annan enhet. När en konsument använder till exempel sin klocka vid en transaktion är det detta token-nummer och inte det riktiga kortnumret som ges till butiken. För butiker och handlare är fördelarna och garantierna de samma som om transaktionen gjorts med ett fysiskt kort.

Efter aktiveringen kan konsumenten enkelt och säkert betala kontaktlöst med sin klocka genom att endast blippa den mot betalterminalen för köp upp till 200 SEK. För belopp över det, ombeds konsumenten också knappa in sin PIN-kod. Idag accepteras Mastercards kontaktlösa betalningar på över 6,5 miljoner platser i 97 länder. En lista över platser där det är möjligt att betala kontaktlöst finns i appen  Mastercard Nearby  eller på  Mastercards hemsida .

Alla banker som är kopplade till MDES kommer ges möjligheten att integrera mot Fidesmos plattform för att erbjuda sina Mastercard-kortinnehavare att betala med till exempel sin Kronaby klocka. Samtidigt kan tillverkare av wearables genom Fidesmo erbjuda betalning och andra tjänster till sina användare utan att behöva genomföra komplicerade integrationer eller genomgå certifiering.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>