Fedobe, Magento-experterna, tillkännager ny VD och en ny global expansionsplan
Hem NYHETER Fedobe, Magento-experterna, tillkännager ny VD och en ny global expansionsplan

Fedobe, Magento-experterna, tillkännager ny VD och en ny global expansionsplan

Publicerat av: Redaktionen

 Fedobe Solutions Private Limited, en Indienbaserad e-handelskonsult, tillkännager sin nya VD – Joydeep Dash och en global expansionsplan.

Fedobe, Magento-experterna, tillkännager ny VD och en ny global expansionsplan 1

“E-handelsbranschen upplever sedan ett antal år tillbaka en snabb tillväxt och det faktum att etablerade aktörer som Adobe och SAP nu på allvar satsar på utvecklingen av e-handelsplattformar visar att konsolideringen av branschen kommer att öka”

Fedobe grundades år 2010 som en e-handelskonsult, specialiserad på Magentoplattformen, med målet att hjälpa framgångsrika varumärken att utveckla, lansera och löpande vässa sin digitala affär.

Den globala framgången som öppen källkodsteknik rönt med åren har, tillsammans med det ökade intresset för plattformen i och med Adobes uppköp av Magento, lagt grunden till en spännande framtid för Fedobe.

– E-handelsbranschen upplever sedan ett antal år tillbaka en snabb tillväxt och det faktum att etablerade aktörer som Adobe och SAP nu på allvar satsar på utvecklingen av e-handelsplattformar visar att konsolideringen av branschen kommer att öka, liksom takten på utvecklingen av e-handelslösningar, inte minst inom detaljhandeln, säger Joydeep Dash.

Joydeep, som nyligen utsetts till VD för Fedobe, kommer in i bolaget med 20 års internationell erfarenhet av att etablera och utveckla IT-tjänster på olika marknader. Med sin utgångspunkt från Sverige ser Joydeep Europa som den främsta marknaden för Fedobes framtida tillväxt.

– Fedobe kommer, med sin långa erfarenhet av att betjäna europeiska kunder, även fortsättningsvis att främst fokusera på Norden, Centraleuropa, Spanien och Italien i sin fortsatta expansion. Men, vi har också kunder i bl.a. USA, Storbritannien, Dubai, Australien och Brasilien som vi framöver kommer att stärka samarbetet med genom att investera i lokala kontoansvariga som kommer att utgöra gränssnittet mellan kunden och vår utvecklingsenhet i Indien, säger Joydeep.

Fedobe utforskar även partnerskap med olika lokala aktörer för att på så sätt nå en snabbare tillväxt på respektive marknad.

Men, ett krav kommer alltid vara att Fedobe har en direktkontakt med slutkunden.

– Det är viktigt för oss att vara nära våra kunder så att vi snabbt kan reagera och agera på kundernas löpande behov och krav, säger Olle Lindberg, blivande Chief Marketing Officer.

Olle är en veteran inom e-handelsbranschen i Sverige med erfarenhet från ett antal entreprenörsbolag liksom från flera ledande positioner i större företag.

– Under åren har vi utvecklat flera moduler och system ovanpå Magentoplattformen i syfte att drastiskt minska den utvecklingstid som krävs för att implementera och lansera nya funktioner. Det har varit en viktig del i arbetet att hjälpa våra kunder att enklare och snabbare komma ut med nya e-handelssiter och funktioner i skarp drift, förklarar Guru Sanket Biswal, CTO Fedobe.

– Är det någon som kan Magento på djupet så är det Fedobe. Vi har arbetat med dem under många år och vi är väldigt nöjda med deras insatser att utveckla och sammanföra våra våra fysiska och digitala butiker, säger Highson Menezes, E-handelschef, Queropreco.

Relaterade Artiklar