Ett internationellt modemärke med nytt CMS-system
Hem E-HANDEL Ett internationellt modemärke med nytt CMS-system

Ett internationellt modemärke med nytt CMS-system

Publicerat av: Redaktionen

Stronger, det världskända livsstilsvarumärket som riktar sig till kvinnor, har skapat onlineförsäljning i fler än 120 butiker över hela världen genom att ha ett starkt varumärke och identitetsskapande storytelling.

Detta kräver en hel del av det bakomliggande CMS-systemet, så när Stronger kontaktade e-handelsbyrån Make People var det uppenbart att rätt CMS-val var Storyblok.

Här kan du läsa om vad arbetet med en helt ny webbplattform har betytt för Stronger.

För att vara ett framgångsrikt företag 2023 krävs att man har ett starkt varumärke – och förmågan att kommunicera ut det.

Ett av de bästa svenska exemplen på just detta är Stronger, det världskända livsstilsvarumärket för kvinnor som dyrkar och hittar inspiration i naturens kraft, energi och skönhet och som sätter ett likhetstecken mellan den rena, naturliga styrkan och de kvinnor som bär deras produkter.

Stronger har utvecklats i en rasande takt de senaste åren och har i dag näthandel som riktar sig till 120 länder över hela världen. Det kräver mycket av den digitala plattformen att inte bara kunna hänga med i den omfattande e-handeln utan också samtidigt klara av nödvändig omnichannel-kommunikation och marknadsföring – och att få ut innehåll till alla marknader.

Stronger ville även ändra sitt varumärke mot den internationella marknaden. Därför sökte Stronger hjälp hos Made People, en av Sveriges bästa e-handelsbyråer.

Så hjälpte ett nytt CMS-system till att öka tillväxten för svenska Stronger

Stronger hade tidigare ett äldre, monolitiskt CMS-system som gjorde det svårt och trögt att få ut nytt innehåll till de många marknaderna. Det var också svårt att reagera snabbt på nya trender och försäljningsmöjligheter.

Stronger hade följande problem:

  • System var inte tillräckligt agilt för att växa.
  • Friktion mellan arbetsflöden och underliggande system gjorde det svårt att publicera innehåll.
  • Varje enskild internationell version av Strongers webbplats hostades individuellt, vilket skapade dubbelarbete med manuell uppladdning av innehåll till alla webbplatser på grund av ett monolitiskt CMS.
  • Systemet var inte framtidssäkert.

Made People startade därför en process för att i stället använda en huvudlös CMS-lösning – i det här fallet Storyblok. Med ett huvudlöst CMS som Storyblok är man framtidssäkrad, eftersom alla enskilda delar är sammankopplade via API:er och inte hårdkodade – och plattformen fungerar som en central uppsamlingsplats för innehåll, som med en enkel klickning kan delas på ett oändligt antal lokaliserade undersidor. Och med ett huvudlöst tillvägagångssätt är det enkelt att skala upp tekniken i takt med att företaget växer.

”Vårt mål är att ge våra kunder en enkel start och att växa med sin teknikstack i takt med att verksamheten växer, utan att behöva ändra hela arkitekturen. Med Storyblok har vi ett perfekt CMS. Vi kan börja snabbt och bara bygga ut det när vi fortsätter att ta oss in på nya marknader”, säger Jonathan Selander, VD och medgrundare av Made People.

Starkare sajt för Stronger

I dag har Stronger en webbplats som är helt utbyggd av Made People och baserad på bland annat Storyblok, och den har varit en stabil grund för deras snabba expansion.

Det har också blivit lättare för Stronger att arbeta med backend och marknadsföring, eftersom Storybloks intuitiva användargränssnitt och flexibilitet gör det enkelt att både samarbeta och verkställa snabbt.

“Med Storyblok kan du se allt du gör i realtid, vilket är väldigt viktigt för en e-handelssajt. Om du till exempel bestämmer dig för en viss textfärg är det viktigt att se hur det ser ut ihop med bilder. Med Storyblok kan vi förhandsgranska allt och godkänna ändringarna innan det går ut på sidan. Jag tror att det är det bästa verktyget jag någonsin arbetat med, säger Hanny Eldblom, eCommerce Team Leader på Stronger.

Helt konkret har Stronger, från november 2020 till 2021, fått:

  • Ett internationellt modemärke med nytt CMS-system167 procent fler beställningar
  • 172 procent högre omsättning
  • 14 procent högre mobilkonvertering
  • 123 procent mer trafik (totalt)

Om du vill veta mer om hur Storyblok kan hjälpa ditt företag kan du besöka Storyblok.com eller kontakta Made People.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar