Hem GAMINGE-SPORT ESL och DreamHack i nytt avtal med Huya Inc. kring streaming av esport till kinesiska marknaden

ESL och DreamHack i nytt avtal med Huya Inc. kring streaming av esport till kinesiska marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Modern Times Group MTG AB:s (publ.) (“MTG”) esport-portföljbolag ESL och DreamHack offentliggör i dag gemensamt ett nytt samarbetsavtal med Huya Inc.

ESL och DreamHack i nytt avtal med Huya Inc. kring streaming av esport till kinesiska marknaden 3(Huya) som innebär att det kinesiska bolaget blir exklusiv mediepartner för distribution på mandarin och andra kinesiska språk och dialekter för ett antal av bolagens stora esport-turneringar.

MTG:s esportbolag ESL och DreamHack offentliggör i dag ett samarbetsavtal som löper på ett år med Huya Inc – en av Kinas ledande digitala plattformar för liveströmning av underhållning. Samarbetsavtalet innebär att ESL Pro Tour för Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) samt för Dota 2 kommer att liveströmmas exklusivt på Huya under 2020 med en dedikerad liveström på mandarin samt andra kinesiska språk och dialekter.

Huya får genom samarbetsavtalet exklusiva rättigheterna att sända och distribuera de största turneringarna för CS:GO och Dota 2 live och on-demand via digitala media och plattformar. Samarbetsavtalet omfattar alla kommande Master properties från ESL Pro Tour så som turneringsserien ESL One, Intel® Extreme Masters samt ESL Pro League.

Därutöver erhåller Huya genom samarbetsavtalet rättigheterna att sända DreamHacks CS:GO och Dota 2-turneringar genom ett andrahands-licensavtal.

Samarbetsavtalet kommer öka exponeringen för ESL och DreamHacks partners på den globala marknaden för esport.

Relaterade Artiklar