Episerver Challenger i Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce

Endast 20 procent av konsumenter online uppger att alla deras onlineköp är planerade.

Episerver Challenger i Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce 1Det visar en global undersökning från upplevelseföretaget Episerver. Episerver erbjuder friktionsfria upplevelser för konsumenter och företagsköpare på webben som ökar chansen att ett planlöst surfande resulterar i konkreta köp.

Rapporten visar att många faktorer såsom ofullständig innehålls- eller handelsfunktion, brist på personalisering eller otillräcklig produktbeskrivning kan stoppa försäljning. Därför krävs att företag prioriterar digital upplevelseteknologi som stärker användarupplevelsen istället för att hämma den.

Episerver är en av endast tre leverantörer som är med i alla utvärderingar med fokus på digitala upplevelser under 2019: Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce (Challenger), Gartner Magic Quadrant for Web Content Management (Leader), Gartner Magic Quadrant for Digital Experience Platforms (Visionary) och Gartner Magic Quadrant for Personalization Engines (Challenger).

Den senaste rapporten Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce nämner Episerver Challenger för tredje året i rad.

– Dagens kunder förväntar sig en viss grad av osynlig vägledning när de interagerar med ett varumärke, men vill också ha friheten att driva sina egna sökresultat, säger Mårten Bokedal, Senior Manager Marketing Nordics, Episerver. Vår position som Challenger i Magic Quadrant för Digital Commerce och våra placeringar för Web Content Management, Digital Experience Platforms och Personalization Engines förstärker en idealisk kombination av sömlösa integrerade verktyg. Vi gör det möjligt att skala upp till nästa nivå utan att fastna i tekniska hinder och omkostnader.

För att leverera de mest uppdaterade funktionerna och hålla jämna steg med kundernas efterfrågan, sänder Episerver uppdateringar i meddelanden där nya funktioner presenteras varje vecka och som användarna kan implementera när det passar. Några av de största uppdateringarna under sommaren 2019 var förbättrad handelsrapportering och kapacitet för kundservice.

Kontinuerlig kundservice:

Kunder söker samma tjänst oavsett var de interagerar. En ny instrumentbräda hjälper intuitivt till att hantera kundinformation och beställningar genom att tillhandahålla en kundcentrerad vy för varje kanal. Det innebär att kundservice aldrig behöver avvisa en begäran eller be kunden använda en annan kanal. Kundservice kan hantera beställningar och fullfölja köp och tillämpa kampanjer eller rabatter och kontakta kunderna direkt för uppföljning.

Kundfokuserad analys:

Marknadsförare och handlare kan nu enkelt dela insikter med sina kollegor för att informera om beslutsfattande och förbättra kundupplevelsen. Förbättrad handelsrapportering har uppnåtts genom beslutsstöd som PowerBI-inbäddade funktioner, förbättrad filtrering för gruppbesökare i Episerver-kampanjer och avancerad spårning av klienter och operativsystem.