Ny studie: svenskarna ser på sin smartphone som den nya familjemedlemmen
Hem UNDERSÖKNING En ny studie visar att svenskarna ser på sin smartphone som den nya familjemedlemmen

En ny studie visar att svenskarna ser på sin smartphone som den nya familjemedlemmen

Publicerat av: Redaktionen

I en studie som Kantar genomfört på uppdrag av Swappie, Europaledande inom köp och sälj av begagnade smartphones, visar resultaten att våra telefoner spelar en nyckelroll i våra liv.

Svenskarna är villiga att offra så väl middagar ute som resor utomlands för att få behålla sin käraste ägodel.

Hela 70 % av befolkningen ser smartphonen som helt nödvändig för att navigera sitt vardagsliv.

Det är ingen överraskning att smartphones spelar en allt större roll i våra liv, men hur stor roll? Den nya studien framtagen av Kantar på uppdrag av Swappie visar att svenskarna är villiga att ge upp mycket för att få behålla sin smartphone. Närmare 1 av 3 svenskar skulle sluta gå ut och äta middag i ett år för att få behålla sin telefon och 35% av svenskarna ser den som helt nödvändig för att kunna utnyttja sociala medier på daglig basis.

Ny studie: svenskarna ser på sin smartphone som den nya familjemedlemmen-Det är uppenbart att smartphonen spelar en allt viktigare roll i våra liv och enligt studien ser svenskarna på den mer och mer som en vän eller familj, snarare än ett verktyg. Vare sig det gäller arbete, fritid, att upprätthålla sociala kontakter eller bara för att underlätta vardagen så är smartphonen numera helt oumbärlig för många, kommenterar, Eeva-Lotta El Hosri, Country Manager, Sverige, Swappie.

Studien visar också att 43% av svenskarna uppger att de nyttjar den för underhållning och 30% för shopping. Hela 25% är villiga att avstå från fysisk träning och semester under ett helt år för att slippa vara utan smartphonen. Under vinterhalvåret förlitar sig 22% av svenskarna på sina smartphones för att leta resor och boka biljetter till varmare breddgrader.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar