Emmaus Stockholm öppnar butik på Tradera
Hem E-HANDEL Emmaus Stockholm öppnar butik på Tradera

Emmaus Stockholm öppnar butik på Tradera

Publicerat av: Redaktionen

I dag öppnar Emmaus Stockholm digital butik på e-handelsplatsen Tradera.

De första produkterna auktioneras ut med start idag, 1 juni, till ett utropspris på 1 krona.

I Emmaus Stockholms digitala butik säljs utvalda kläder, skor, textilier, accessoarer, leksaker, böcker och prylar. Bland de första auktionerna återfinns märken som Rodebjer, Polo Ralph Lauren, Gucci, samt handplockade leksaker och porslin från Royal Copenhagen.

Intresset för second hand och vintage har ökat markant de senaste åren. Fler blir medvetna om sina konsumtionsmönster och kläder och prylars miljö- och klimatpåverkan. Genom att köpa begagnat sparas stora mängder vatten, och mängden kemikalier och växthusgaser som släpps ut minskas, jämfört med om samma plagg skulle ha nyproducerats.

-När intresset för second hand och vintage ökar vill vi möta det behovet och tillgängliggöra för fler att handla klimatsmart. Dessutom går överskottet från vår verksamhet till att stärka människorättsorganisationer internationellt. På så sätt bidrar varje köp på Emmaus Stockholm till en mer hållbar och rättvis värld, säger Gabi Björsson, ordförande på Emmaus Stockholm.

Emmaus Stockholm har i dagsläget två fysiska butiker i Stockholm, en vid Slussen och en i Liljeholmstorget Galleria. Organisationen samlar in drygt 700 ton kläder och 40 ton prylar per år. Det beräknas att varje sålt second hand-plagg sparar 79 procent av de utsläpp som annars hade krävts vid nyproduktion.

Relaterade Artiklar