Ellos Group säljer Stayhard till Footway
Hem E-HANDELELLOS Ellos Group säljer Stayhard till Footway Group

Ellos Group säljer Stayhard till Footway Group

Publicerat av: Redaktionen

Ellos Group säljer e-handlaren Stayhard till Footway Group.

Stayhard har ägts av Ellos Group sedan 2014.

Ellos Group säljer Stayhard till FootwayFörsäljningen innebär att Stayhard kommer att fortsätta erbjuda mode och märkeskläder för yngre män online samtidigt som Ellos Group fokuserar ännu mer på sin kärnkund – kvinnan mitt i livet.

Ellos Group beslutade under våren att vässa koncernens strategi med större fokus på att växa huvudaffären och göra större satsningar på koncernens kärnkund – kvinnan mitt i livet. Som följd av detta togs tidigare i år ett strategiskt beslut om att avveckla modebutiken Stayhard som riktar sig till en väsentligt annorlunda målgrupp.

”Dagens besked om att varumärket Stayhard kommer att leva vidare är naturligtvis väldigt glädjande. Stayhard har en engagerad och dedikerad kundgrupp och har under åren bidragit mycket till Ellos Groups digitaliseringsresa och utveckling. Vi är övertygade om att Footway Group är en bra ägare för att fortsätta utveckla Stayhard som varumärke och nätbutik på sin plattform”, säger Hans Ohlsson, VD för Ellos Group.

Stayhard kommer att drivas i Ellos Groups regi till slutet av augusti. Footway Group tar sedan över Stayhards varumärke och domäner samt införlivar Stayhard på sin plattform i början av september. Parterna kommer att verka för att skiftet till ny plattform och ägare går så smidigt som möjligt. Målet är att Stayhards sajt ska vara live några dagar efter ägarbytet. All retur- och reklamationsrätt fortsätter att gälla precis som vanligt – oavsett om kundens köp genomförs före eller efter sista augusti.

”Det känns otroligt bra att kunna ta hand om och bygga vidare på det starka varumärke som Stayhard är. Vi ser stora möjligheter att skapa förutsättningar för att bygga vidare på Stayhards nischade koncept och därigenom växa verksamheten framåt. Det är ytterligare ett steg i rätt riktning för att kunna erbjuda ännu fler specialiserade butiker på Footways plattform”, säger Daniel Mühlbach, VD för Footway Group.

Stayhard grundades 2005 och har sedan starten försett sin kärnmålgrupp av unga män med casual streetstylemode i Norden. År 2014 förvärvades Stayhard av Ellos Group.

Footway Group driver en plattform med specialiserade butiker online. Genom att fokusera på nischade varumärken såsom Stayhard avser Footway Group skapa mervärde för såväl konsumenter som leverantörer.

Relaterade Artiklar