Hem NYHETER Elgiganten skänker julpaket med surfplattor till svenska vårdavdelningar

Elgiganten skänker julpaket med surfplattor till svenska vårdavdelningar

Publicerat av: Redaktionen

I år kommer julen se annorlunda ut för de allra flesta. 

Elgiganten skänker julpaket med surfplattor till svenska vårdavdelningar 3Många kommer inte att kunna träffa anhöriga och vänner fysiskt på grund av smittorisk och besöksförbud, och vårdpersonalen är fortsatt under mycket hög belastning. Därför är årets fokus för stiftelsen Elgiganten Foundation att dela ut julpaket till svenska vårdavdelningar, som bland annat innehåller 100 surfplattor för att inlagda patienter ska ges möjlighet till videosamtal med sina familjer.

Elgigantens julfond syftar till att skapa en varmare jul för fler och i år riktas fokus mot både vårdpersonal och inlagda patienter. Julpaketen innehåller, förutom 100 färdiginstallerade surfplattor med supporttjänst, 100 nackmassageapparater och 50 trådlösa JBL-högtalare – ett tecken på uppskattning riktat till personalen inom vården.

– Det blir en annorlunda jul i år med många ensamma, när vi inte kan umgås med nära och kära som vi brukar denna högtid. Tekniken är just nu en viktig möjliggörare för social kontakt och vi hoppas att detta initiativ kan bidra till en varmare jul för fler ska få möjlighet att ha videosamtal med sina nära och kära. Vi vill också visa vår uppskattning och stöd för de avgörande insatser som vårdpersonal på sjukhusen gör varje dag, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten i Sverige.

Medarbetarna på Elgigantens 176 varuhus och butiker är med och nominerar mottagare inom ramen för Elgiganten Foundation, i det här fallet har de själva nominerat lokala sjukhus. Surfplattorna är färdiginstallerade med program för videosamtal, för smidig användning. Satsningen är en förlängning av Elgigantens påskinitiativ, där 120 surfplattor skänktes till äldreboenden runt om i Sverige.

Relaterade Artiklar