Elgiganten ingår avtal med Sergel
Hem DETALJHANDEL Elgiganten ingår avtal med Sergel

Elgiganten ingår avtal med Sergel

Publicerat av: Redaktionen

Elgiganten har valt Sergel som ny samarbetspartner för hantering av fordringar för företagskunder.

Elgiganten ingår avtal med Sergel 2Sergels starka närvaro i Norden, delade rapporteringsplattform och liknande företagskultur var avgörande för beslutet.

”För Elgiganten var det primärt tre faktorer som ledde till valet av Sergel som ny samarbetspartner för hantering av fordringar för våra B2B-kunder. De har god förståelse för den nordiska marknaden, de är närvarande på våra fyra huvudmarknader, och som kund vinner man mycket på att bara behöva använda ett gränssnitt”, säger Erik Gunset Sønsterud, CFO, Elgiganten.

”Dessutom upplever vi att Sergels kultur och värderingar liknar våra, vilket gjorde att det blev ett enkelt val. Det är viktigt för oss att veta att våra externa samarbetspartners ligger i topp med det de gör, så att vi kan fortsätta leverera det vi kan, nämligen att göra kunderna ännu nöjdare med Elgiganten.”

Hög lösningsgrad på fordringar

Effektiv hantering av fordringar är ett av Sergels största satsningsområden, och företaget lägger stora resurser på att ligga i framkant med nya digitala lösningar.

”Elgiganten är en av många stora handelsaktörer som har valt Sergel tack vare effektiv hantering på de nordiska marknaderna. Vi använder vår lokala närvaro och kompetens för att skapa skräddarsydda lösningar där våra kunder endast behöver förhålla sig till en kontaktpunkt, något som är mycket resurssparande”, säger Sven O. Ingebretsen, VD, Sergel Norge.

Hög kundnöjdhet är en uttalad målsättning för Elgiganten, och Sergel har stort fokus på att leverera en hög lösningsgrad i kombination med en positiv kundupplevelse. Det kräver att handläggarna har grundlig insikt i gällande segment och marknad, och att betalningslösningarna är så användarvänliga som möjligt.

För en aktör som Elgiganten är hög lösningsgrad avgörande för fortsatt lönsamheten i en stadigt växande marknad.

”Vi förväntar oss en stark tillväxt på B2B-marknaden de kommande åren och det leder till att antalet kreditförsäljningar kommer att öka. Vi vill kunna lägga så mycket tid som möjligt på direkt kundkontakt, och därför litar vi på att en professionell aktör som Sergel kommer att hjälpa oss med att hantera arbetet med fordringar som vi förväntar oss kommer uppstå”, säger Erik Gunset Sønsterud.

Sergel är stolta över att ha blivit utvalda som leverantör till en av Nordens största handelsaktörer, och ser fram emot att samarbeta med Elgiganten.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>