EG köper Front Systems AS och förstärker satsningen på digitalisering av detaljhandeln
Hem DETALJHANDEL EG köper Front Systems AS och förstärker satsningen på digitalisering av detaljhandeln

EG köper Front Systems AS och förstärker satsningen på digitalisering av detaljhandeln

Publicerat av: Redaktionen

EG köper Front Systems AS och förstärker satsningen på digitalisering av detaljhandeln 2EG har köpt det innovativa SaaS-bolaget Front Systems AS och stärker genom uppköpet sin position som samarbetspartner av digitala lösningar till detaljhandeln i Norden.

Kundresan inom detaljhandeln börjar ofta digitalt, även om de flesta slutar i butiken.

Beteendeförändringarna i detaljhandeln har förstärkts av Covid-19, där branschen på rekordtid har anpassat sig till nya inköpsprocesser. Kunderna bestämmer hur och när de ska handla, med stöd av nya digitala lösningar som stöder sömlösa shoppingupplevelser baserat på kundens preferenser.

Stärker sitt nuvarande erbjudande

Med förvärvet av det norska företaget Front Systems AS stärker EG sitt befintliga erbjudande av IT-lösningar för detaljhandeln med en användarvänlig molnbaserad lösning för butiker och butikskedjor. Lösningen för Front Systems kommer att komplettera EG:s befintliga lösningar för detaljhandelskedjorna i Norden.

Med lösningen för Front Systems samlas alla försäljningskanaler i realtid, vilket gör det möjligt för alla butikens anställda att leverera sömlösa shoppingupplevelser i butiken.

– Som en av de marknadsledande leverantörerna av branschspecifika programvaror för flera branscher, bl.a. detaljhandeln, vill vi ge våra kunder samma digitala möjligheter till att konkurrera oavsett om det är en fristående butik eller en större internationell kedja. Med uppköpet av Front Systems erbjuder vi också butiker, kedjor och märkesvaror att få tillgång till de bästa verktygen för sina utmaningar, oavsett var de befinner sig på sin digitala resa och vilka utmaningar de möter, säger Mikkel Bardram, koncernchef för EG.

– Detaljhandeln är en bransch i kontinuerlig förändring där nya digitala lösningar bidrar till att skapa bättre och mer uniforma köpupplevelser på tvärs av de kanaler kunden använder under sin köpprocess. Varuhandeln har varit kreativa med att använda nya lösningar under den krävande perioden med Covid-19, där vi har utvecklat och levererat nya och bättre digitala lösningar anpassade för ändringar i köpbeteenden, som följd av restriktioner och ändrade behov, säger Erik Tomren, direktör för EG Retail.

Han är därför mycket nöjd med att ha Front Systems i laget med sina 28 anställda.

– Med uppköpet av Front Systems är EG nu en av de starkaste och mest kompetenta leverantörerna av digitala lösningar till detaljhandelsbranschen i Norden. Vi kommer nu möta hela marknaden och förstärka positionen avsevärt inom bl.a. Fashion. Organisationskulturen i Front Systems är unik och passar väldigt bra in i EG. Vi är mycket glada att få jobba tätt tillsammans med Front Systems framöver säger Erik Tomren.

Ytterligare tillväxt

Marius Lindholt, VD för Front Systems ser fram emot att bli en del av EG.

– EG är en solid och välkänd aktör på den nordiska marknaden, och är i linje med Front Systems vision. Med ingående kompetens från branschen, och inte minst inom teknologi, kommer EG bidra mycket positivt till vidare utveckling av Front Systems. Med EG som ägare kommer vi få tillgång till kompetens och resurser som gör att vi kan öka farten på innovation och utveckling ytterligare, och med detta behålla positionen som en av de mest innovativa aktörerna på marknaden. Front Systems har etablerat sig i Danmark, och vi ser fram emot en tillväxt på den danska marknaden tillsammans med EG.

Med förvärvet av Front Systems kommer EG Retail vara 190 anställda som levererar lösningar till mer än 500 kunder med över 8 000 butiker i mer än 20 länder.

EG har tagit över Front Systems den 1 juni 2021. Säljaren och köparen är överens om att inte lämna mer information om försäljningspriset och andra villkor för transaktionen.

Relaterade Artiklar