eCarExpo hårdtestar: Vilken elbil är snabbast genom Sverige?
Hem NYHETER eCarExpo hårdtestar: Vilken elbil är snabbast genom Sverige?

eCarExpo hårdtestar: Vilken elbil är snabbast genom Sverige?

Publicerat av: Redaktionen

Hur snabbt kan man lagligt köra en elbil från Haparanda till Ystad?

eCarExpo hårdtestar: Vilken elbil är snabbast genom Sverige? 2Kan lilla Hyundai Kona EV utmana stora Tesla Model S i räckvidd och elteknik? Svaret kommer på elbilsmässan eCarExpo på invigningen på fredag den 30/11, då vi tillsammans med tidningen Elbilen avslöjar resultatet av vårt elbilstest, där även Jaguar I-Pace och Kia Niro EV deltar.

Mer nytt på eCarExpo vid sidan av en mässa fulladdad med nya el- och laddbara modeller, Sverigepremiärer, laddprodukter, elcyklar och elmotorcyklar: Svenska elbilarna Uniti och Ecoist. Äventyrerskan Renata Chlumska om framtidens resande. Elbilsracing i STCC med racerföraren Mikaela Kottulinsky.

Nedräkningen har startat mot Nordens största elbilsmässa, eCarExpo på Svenska Mässan i Göteborg som börjar på fredag och pågår 30/11-2/12. Men ett elbilsrace har redan börjat med en utmanande testkörning av helelektriska bilar:

Går elbilstekniken framåt? Hur lång tid tar det att köra elbil från Haparanda till Ystad i laglig fart.

– Tanken är att vi testar tre nya elbilar med Tesla som ”benchmark”. Räckvidd handlar inte bara om hur långt du kommer på laddningen, utan också hur bra laddnätverket fungerar, förklarar Fredrik Sandberg, chefredaktör på Elbilen..

I samarbete med tidningen Elbilen hårdtestar eCarExpo fyra moderna elbilar. Kia Niro EV, Hyundai Kona EV och Jaguar I-Pace utmanar kungen på elbilstronen, Tesla Model S. Starten för SECC-Swedish Electric Car Championship, gick i tisdags. På fredag får vi veta resultatet på eCarExpo.

– Det är ingen hastighetstävling utan en naken jämförelse av räckvidd, utveckling av ny elteknik, förmågan till snabbladdning längs E4 och hur snabbt och lätt det går att ta sig genom hela Sverige. Kan nya elbilar med litet batteri utmana elbilen på kungatronen, Tesla Model S, med stort batteri? Målet är att slå förra rekordet som innehas av tidningen Motor, 23,05 timmar.

På Stora Scenen på Svenska Mässan kommer en mängd intressanta personer och ämnen att framträda i helgen, bland många andra:

– Sveriges mesta äventyrare, Renata Chlumska, ska berätta om klimatförändringarna på nära håll – och hur rymdturismen kommer att förändra vårt sätt att resa.

– Framtidens racing blir eldriven. Svenska racerstjärnan Mikaela Kottulinsky visar och pratar om sin nya potenta eldrivna STCC-bil!

– Sveriges fjärde bilfabrik. Efter Volvo, Koenigsegg och NEVS kommer elbilen Uniti in på scenen. Initierad av Lundastudenter och finansierad delvis av crowdfunding med 300 000 personer i kö för att köpa elbilen!

eCarExpo är en guldgruva för alla som vill gräva efter mer information om och provköra el- och laddbara bilar, hur man laddar hemma och på jobbet och om framtida elbilsekonomin.

För konsumenterna har mässan eCarExpo flera specialerbjudanden: Gå in två personer för en – pensionärer, studerande, Coop-medlemmar, Lisebergsbesökare – alla får rabatt!

– Hela familjen kan provköra! Lekfordon, elcyklar, elmopeder, elskotrar, elmotorcyklar, riktiga elbilar – och barnbilar.

Relaterade Artiklar