Earth Day 22 april – verktyg för hållbara val när det kommer till resor efter Covid-19
Hem UNDERSÖKNING Earth Day 22 april – verktyg för hållbara val när det kommer till resor efter Covid-19

Earth Day 22 april – verktyg för hållbara val när det kommer till resor efter Covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Restriktioner kring internationella resor kvarstår som ett resultat av coronapandemin, men reslusten består hos svenskarna.

Earth Day 22 april – verktyg för hållbara val när det kommer till resor efter Covid-19

Enligt en ny undersökning framtagen av momondo vill allt fler få möjligheten att göra hållbara resval i framtiden, och i samband med Earth Day den 22 april vill momondo öka medvetenheten och göra det möjligt för resenärer att göra mer hållbara val i samband med sina framtida resor, om de önskar.

37% av de svenskar som deltog i resesöksajten momondos senaste undersökning uppger att de kommer att vara mer medvetna om sitt miljöavtryck när de börjar resa igen. Under slutet av 2020 lanserade momondo tillsammans med organisationen atmosfair ett nytt sorteringsverktyg, som ska ge konsumenter större insikt kring vad deras val av resor innebär för koldioxidavtryck på vår miljö.

Verktyget gör det möjligt för resenärer att sortera flyg och välja hyrbil efter den genomsnittliga mängden CO₂-utsläpp per person för alla rutter, plus utsläpp per person för varje flygning och hur dessa jämförs med genomsnittet, vilket gör det smidigt och enkelt att välja resealternativ som har minst miljöpåverkan.

– Under det senaste året har svenskarna blivit om än mer medvetna om sitt miljöavtryck, i samband med att de börjar fundera på att resa igen. CO2-filtret är det första bland momondos initiativ som syftar till att göra det möjligt för resenärer att fatta välgrundade beslut i samband med planerandet av en resa, säger Per Christiansen, talesperson för

I samband med Earth Day vill momondo även dela några tips som syftar till att öka medvetenheten och göra det möjligt för resenärer att fatta mer hållbara resval, om de önskar:

  1. Välj gärna ekonomi före business och första klass – detta är ett av de tillfällen då det lönar sig för miljön om du väljer det billigare alternativet. Ju fler människor som är på ett plan, desto mindre blir koldioxidutsläppet per
  2. Packa lätt – väl i luften resulterar varje litet uns av vikt i koldioxidutsläpp, så fråga dig själv om det du packar verkligen är nödvändigt att ta
  3. Ta med en återanvändbar vattenflaska – och fyll på denna efter att du har passerat säkerhetskontrollen.
  4. Satsa på aktiviteter som genererar mindre utsläpp passa på att testa aktiviteter som genererar mindre utsläpp under din resa, som skidåkning eller cykling exempelvis!
  5. Koppla ur innan du kan koppla av – innan du åker till flygplatsen kan det vara bra att koppla ur din hemelektronik (speciellt TV: n och datorer) och stänga av värmen samt kylskåpet.

Relaterade Artiklar