Dynamic Code når ytterligare 300 norska apotek i nytt avtal
Hem E-HANDEL Dynamic Code når nu ytterligare 300 norska apotek i nytt avtal

Dynamic Code når nu ytterligare 300 norska apotek i nytt avtal

Publicerat av: Redaktionen

I ett nytt avtal på norska marknaden med apoteksgrossisten Norsk Medisinaldepot når Dynamic Code ytterligare 300 apotek och ökar därmed tillgängligheten för norrmän att ta kontroll över sin hälsa genom smarta självprovtagningslösningar.

Dynamic Code fortsätter sin expansion i Norge med ytterligare samarbeten.

Dynamic Code når ytterligare 300 norska apotek i nytt avtalI augusti presenterades ett samarbete med Boots Apotek och sedan tidigare har Dynamic Code samarbete med Farmasiet, Norges största digitala vårdgivare Nettlegevakt samt den digitala apoteksaktörer Apotera.

Nu tecknar Dynamic Code ett avtal med den norska apoteksgrossisten Norsk Medisinaldepot (NMD), som är näst största aktören i Norge, där NMD tar in ett antal av Dynamic Codes tester för självprovtagning i både sitt onlinesortiment och fysiska apotek.

NMD äger Vitusapotek och har utvecklat kedjekonceptet Ditt Apotek och är Norges näst största leverantör av läkemedel och hälsorelaterade produkter via apotek. Vitusapotek är en av Norges största apotekskedjor, med över 300 apotek i hela Norge och Ditt Apotek består av 70 apotek.

– Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med en så pass viktig och etablerad aktör som Norsk Medisinaldepot. Det här blir vårt största samarbete i Norge hittills genom vilket vi når över 300 apotek, och ökar därmed vår tillgänglighet i Norge markant. Norrmännen har liksom svenskarna fått ett ökat intresse kring självprovtagning och vi ser att vi fyller en allt viktigare roll även i Norge när det gäller att minska belastningen i vården, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

– Vi tror att möjligheten att testa sig anonymt kommer att bidra till att sänka tröskeln för att testa sig själv. Detta kan förhoppningsvis bidra positivt till att våra kunder uppsöker läkare och vidare behandling vid behov, säger Maria Øygarden, kategorichef på Norsk Medisinaldepot.

Relaterade Artiklar