Dags för Streamhjälpen 2022
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Dynabook expanderar nu Satellite Pro C-serien med två nya modeller

Dynabook expanderar nu Satellite Pro C-serien med två nya modeller

Publicerat av: Redaktionen

Dynabook Europe GmbH lanserar idag en uppdatering av sin Satellite Pro C-serie med 14-tumsmodellen Satellite Pro C40-K och 15.6-tumsmodellen Satellite Pro C50-K.

Båda enheterna drivs med den senaste 12:e generationens Intel Core-processorer, och har formgetts för att kombinera prestanda och produktivitet med en tidsenlig design, till ett attraktivt pris.

Tillsammans med den redan lanserade 13-tumsmodellen Satellite Pro C30-K, gör det Satellite Pro C-serien till ett perfekt val för små- och medelstora företag samt för utbildningsmarknaden, som nu har tillgång till en enhet i flera olika storlekar, som kan möta deras behov.

– Vi är glada över att utöka vårt Satellite Pro-sortiment med den nya C-serien, som fortsätter leverera en innovativ lösning och elegant design till ett överkomligt pris. Dessa nya modeller visar att även instegsmodeller kan leva upp till en rad olika krav i fråga om stil, prestanda och funktionalitet, utan att för den sakens skull pressa budgeten. Nya C40-K och C50-K passar sömlöst in på såväl den hybrida arbetsplatsen som för studenter, och garanterar produktivitet, anslutningsmöjligheter och säkerhet till sina användare, oavsett var de behöver den, säger Damian Jaume, VD för Dynabook Europe GmbH.

Konstruerad med mobilitet och stil i åtanke

Satellite Pro C40-K och C50-K har en slimmad konstruktion med låg vikt, för maximerad mobilitet i en modern och attraktiv mörkblå finish. C40-K har en tjocklek på låga 18,75 mm och väger från 1,36 kg, medan C50-K erbjuder en formfaktor på 18,95 mm och 1,52 kg. För sinnesfrid har även chassit, tangentbordet och musplattan behandlats med en antibakteriell beläggning som minskar spridningen av skadliga bakterier med upp till 99,9 procent.¹

Exceptionell prestanda i kombination med starka anslutningsmöjligheter 

De nya enheterna kompromissar inte, varken när det kommer till prestanda eller anslutningsmöjligheter, trots det överkomliga priset. Med senaste 12:e generationens Intel Core-processorer tillsammans med DDR4 3200MHz-minnen på upp till 32GB och PCIe SSD-lagringsalternativ på upp till 1TB, får användaren kraft nog att ta sig an även de mest krävande arbetsuppgifterna, oavsett var man befinner sig. Enheterna är även utrustade med 3-cells 45Wh-batterier som kan leverara närmare åtta timmars batteritid, så användaren kan leverera resultat, även utan en laddkabel inom synhåll.

C40-K och C50-K har konstruerats med samarbete och produktivitet i åtanke. Skärmen kan vridas hela 180 grader, så användarna kan enkelt samarbeta med sina uppgifter. Båda enheterna har en rad anslutningsmöjligheter, däribland en USB 3.2 Type-C-port som medger såväl laddning, anslutning till externa bildskärmar och dataöverföring. Vid sidan om denna finns även tre stycken USB 3.2 Type-A-portar som gör det möjligt att snabbt ansluta en rad olika tillbehör. Enheterna har även HDMI-anslutning, RJ45-kontakt och en Micro SD-kortplats för ytterligare anslutningsmöjligheter. Med WiFi 6 (802.11ax) får användaren även tillgång till kraftfulla och snabba trådlösa nätverksanslutningar.

Den senaste expansionen av Satellite Pro C-serien fortsätter att ge kollegor och studenter kraften de behöver samtidigt som de kan hålla kontakten via onlinemöten med hjälp av de förstklassiga ljud- och videofunktionerna. En HD- eller FHD-skärm med antireflexbeläggning ger en helskärmsupplevelse och en optimerad skärmstorlek tack vare en tunn ramdesign. HD-webbkameran åtföljs av stereohögtalare för klara och tydliga videomöten, och en extern hörlurs- /mikrofonanslutning gör det möjligt att vid behov koppla in ytterligare enheter. Den inbyggda Realtek AI-brusreduceringen tar bort oönskade bakgrundsljud för såväl användaren som övriga mötesdeltagare, vilket gör det möjligt att ha störningsfria onlinemöten även i stökigare omgivningar.

 Avancerad säkerhet som såväl företag som skolor kan lita på

I takt med att hoten mot vår cybersäkerhet fortsätter att utvecklas, letar många företag och utbildningsinstitutioner efter robusta säkerhetslösningar och enheter. Nya Satellite Pro-serien möter dessa behov genom att erbjuda starka säkerhetsfunktioner som till exempel en firmware-baserad Trusted Platform Module (fTPM) 2.0. Det innebär att informationen på enheten är krypterad, vilket i sin tur minskar risken för datamanipulering.

Dags för Streamhjälpen 2022Robust biometrisk autentisering erbjuds via en valfri integrerad kamera för ansiktsigenkänning eller en fingeravtrycksläsare. Webbkameran är utrustad med ett sekretessfilter vilket ger ytterligare säkerhet, och båda enheterna är även utrustade med en plats för ett säkerhetslås.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar