Disney och Bauer Media lanserar Radio Disney
Hem ANNONS Disney och Bauer Media publicerar Radio Disney

Disney och Bauer Media publicerar Radio Disney

Publicerat av: Redaktionen

Idag tillkännager The Walt Disney Company Nordic & Baltic och Bauer Media en ny radiokanal för den vuxna svenska publiken. Radio Disney, som kommer att sändas digitalt på alla plattformar i Sverige, via DAB, samt över FM i Stockholm, är den första i sitt slag i Europa.

– Med Radio Disney vill vi fylla ett tomrum på den svenska marknaden genom ett format som når en ny vuxen publik och som kompletterar den portfölj vi har idag.

Marknaden för analog radio är fortsatt mycket stark i Sverige men vi ser hur intresset för att lyssna digitalt ökar, både över nätet på alla plattformar och genom DAB. Genom att erbjuda ett fantastiskt innehåll på det sätt våra lyssnare vill ha det, bidrar vi till att driva den utvecklingen framåt. Jag är övertygad om att vi genom Radio Disney kommer att stärka vår position inom ljudinnehåll ytterligare. Vi ser mycket fram emot att inleda det här samarbetet med Disney, säger Linda Palmgren, VD, Bauer Media Sverige.

– Med Radio Disney etablerar vi en helt ny underhållningsplattform för den svenska publiken. Disneys varumärke har en unik position i Sverige, inte bara bland familjer och barn, och har haft i decennier. Samtidigt har vårt konsumtionsbeteende förändrats. Intresset för digital underhållning ökar, vilket inte minst utvecklingen för vår streamingplattform Disney+ visar, medan audiomarknaden växer snabbt för Disney i Norden med podcasts, ljudböcker och miljoner musikströmmar från våra filmer och serier varje vecka. Den utvecklingen i kombination med Disneyvarumärkets styrka och Bauers räckvidd ger oss en fantastisk möjlighet bredda vår portfölj, säger Hans van Rijn, Senior Vice President och Country Manager för The Walt Disney Company Nordic & Baltic.

Radio Disney i Sverige blir den första i sitt slag i Europa och kommer att anpassas för de svenska radiolyssnarna. Mer information om innehållet på kanalen följer närmare lansering. Radio Disney lanseras den 13 januari 2022.

Om The Walt Disney Company EMEA

The Walt Disney Company är tillsammans med sina dotterbolag och dess närstående bolag ett ledande diversifierat internationellt familjeföretag inom media och underhållning. Företaget omfattar Disney Parks, Experiences and Products; Disney Media & Entertainment Distribution och tre affärsområden för innehåll – Studior, General Entertainment och Sports – som fokuserar på att utveckla och producera innehåll för direkt-till-konsument, biografer och linjära plattformar. Disney är ett Dow 30-företag och hade en årlig omsättning på 65.4 miljarder dollar under räkenskapsåret 2020.

Disney och Bauer Media lanserar Radio Disney

The Walt Disney Company har funnits i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) i över 80 år och har tusentals anställda i regionen. Med Disneyland Paris och övriga ikoniska varumärken så som Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, 20th Century Studios och ESPN underhåller, informerar och inspirerar The Walt Disney Company EMEA miljontals konsumenter i över 130 länder med enastående berättelser. Disney+, bolagets DTC-streamingtjänst, finns i nuläget tillgänglig på 17 marknader i Europa.

 

Relaterade Artiklar