Diskmaskinen som optimerar sig själv
Hem PRODUKTNYHETER Diskmaskinen som optimerar sig själv

Diskmaskinen som optimerar sig själv

Publicerat av: Redaktionen

Den första Bosch-diskmaskinen som kan “lära sig” av feedback

Diskmaskinen som optimerar sig själv: Den första Bosch-diskmaskinen som kan “lära sig” av feedback

  • Nyhet: den uppkopplade, “lärande” PerfectDry-diskmaskinen från Bosch Serie 8
  • Intelligent program: användaren ger diskmaskinen feedback genom appen Home Connect
  • Föreslår ett anpassat och optimerat program, samt alternativ
  • Fokus på hållbarhet: transparent energi- och vattenförbrukning
  • Funktioner från Premium-diskmaskiner i Serie 8: mycket flexibla korgar, många specialprogram, Zeolith-torkning, EfficientDry-teknologi

Vem skulle inte vilja ge sin diskmaskin feedback då och då? Till exempel om disken inte är 100 procent torr, om diskprocessen gärna får gå lite snabbare eller om det fortfarande är mat kvar på en tallrik i den undre korgen. Nu kan du göra just det! Under hösten 2021 presenterar Bosch Home, Europas ledande varumärke inom vitvaror 1, de första diskmaskinerna som tar emot feedback från sina användare och ”lär sig” av den.

Anpassad programoptimering

Diskmaskinen som optimerar sig själv

Bosch Intelligent program: användaren ger diskmaskinen feedback genom appen Home Connect

Diskmaskinerna, som är uppkopplade modeller i Serie 8, har ett intelligent program: direkt efter diskcykeln kan användarna betygsätta sin nöjdhet via appen Home Connect med hjälp av en enkel och lättförståelig betygsskala som använder emojis och omfattar tre kategorier: rengöring, torkning och tidsåtgång. Baserat på denna feedback rekommenderar appen ett optimerat program som matchar användarens behov. Användarna kan sedan antingen acceptera rekommendationen eller välja ett alternativ – och behåller alltid den slutgiltiga kontrollen över sin diskmaskin.

Hållbarhet först

Om användarna följer det intelligenta programmets rekommendation, kan de vara säkra på att diskmaskinens prestanda och hållbarhet kommer att vara perfekt balanserade. Oavsett om de vill ha mer intensiv rengöring, bättre torkning eller en kortare programtid, kommer förbättringarna alltid att ta hänsyn till energiförbrukningen. För att underlätta valet för användarna föreslår appen även ett alternativ som är snabbare men mindre energieffektivt och ett alternativ som är mycket mer klimatsmart men långsammare än det rekommenderade, optimerade programmet. För ytterligare transparens specificerar diskmaskinen det rekommenderade programmets maxtemperatur, vattenförbrukning och energiförbrukning.

Disk rengjord till perfektion

Med de första ”lärande” diskmaskinerna skriver Bosch nästa kapitel i framgångshistorien om sin innovativa PerfectDry-diskmaskinsfamilj. Utöver det intelligenta programmet, har modellerna nästan alla premiumfunktionerna från Serie 8 som tar prestanda och hållbarhet till den högsta nivån. Huvudfokus är de finkänsliga sensorerna som alltid avgör den rätta mängden vatten och energi som funktion av belastningen. För att hantera krävande rengöring, har diskmaskinerna även funktioner som Extra Clean Zone, vilket säkerställer extra grundlig rengöring av matrester på porslin i den övre korgen. Ingrodda tekoppar är inte längre något bekymmer. Det antibakteriella programmet Hygiene Plus, å andra sidan, kan adderas till många diskcykler som en speciell funktion för ännu mer hygieniska resultat – tack vare temperaturer upp till 70° Celsius under den sista sköljningen.

Högpresterande, flexibel, tyst

Bosch kombinerar även hög prestanda med hållbarhet i torkcykeln. Zeolith-torkning har länge varit ett mycket effektivt och hållbart sätt att torka disk utan att efterlämna rester av vatten. Bosch erbjuder även diskmaskiner med PerfectDry-teknologi: luckan öppnas automatiskt vid programmets slut för att släppa ut kondens, vilket sparar energi utan att kompromissa med prestandan. Max Flex Pro-korgarna säkerställer optimalt utnyttjande av utrymmet. De skyddar och stabiliserar disken och är mycket anpassningsbara till användarens behov. Diskmaskinens tredje korg VarioDrawer Pro, som sitter ovanför den övre korgen, ger också 25 procent mer plats för små köksföremål. Kullager i den övre korgen gör den lätt att skjuta in och ut även när den är fullastad. Dessutom är diskmaskinen anmärkningsvärt tyst. Den har nämligen en tyst och energieffektiv EcoSilence Drive-motor som tillsammans med välgenomtänkt ljudisolering gör maskinen så tyst – även i ett öppet kök – att det enda som märks är funktionen TimeLight, en ljusindikator som återspeglar programstatus och återstående programtid på golvet.

 

Relaterade Artiklar