Dell och Alienware lanserar 55-tumsskärm med OLED-panel på Gamescom

Under Gamescom i Köln visar Dell och Alienware upp nya produktserier, framtagna för att möta både hardcore- och casual-spelarnas behov.

Bland nyheterna finns Alienware 55 OLED Gaming Monitor – som ger en spektakulär OLED-baserad gaming-upplevelse.

Flexibelt användande

Alienware 55 OLED Gaming Monitor är en monitor med 120 Hz-uppdateringsfrekvens, 0,5 ms responstid (grey-to-grey), låg latens och 98,5% DCP-P3-färgkorrekthet. Den skarpa 4K UHD-upplösningen bidrar till att du antingen kan sitta nära skärmen för en mer intensiv upplevelse när du spelar eller koppla av med en handkontroll på längre avstånd. AMD Radeon FreeSync™ ger mjuka rörelser och minimalt med grafiska defekter.

Skärmen placeras smidigt på skrivbordet eller monteras på vägg med den medföljande VESA-fästet.

De inbyggda högtalarna är finjusterade med Waves MaxxAudio.

Det ultimata ekosystemet för gaming

Dell och Alienware satsar också på att erbjuda det ultimata ekosystemet för gaming. Under Gamescom presenteras nya laptops, stationära datorer, tangentbord och möss i gamingsegmentet.

Nya Alienware Aurora

Under CES tidigare i år började Alienware rulla ut sin nya Legend-design. Alienware Aurora tar för första gången Legend-designen till en bärbar dator. Nya Alienware Aurora är en slimmad modell, som tack vare nionde generationens Core-processorer från Intel, grafikkort från NVIDIA GeForce och förbättrat luftflöde låter dig spela på absolut toppnivå.

G-serien blir stationär med Dell G5 Desktop

För den som är ny på PC-spelandet, eller den som vill kunna få en bra spelupplevelse på en begränsad budget lanseras nu Dell G5 Deskop – skapad för att erbjuda prisvärd spelprestanda i ett kompakt och uppgraderingsbart format. Dell G5 Desktop är bestyckad med en processor upp till Intels i9 K-serie samt VR-kompatibla NVIDIA GeForce GTX och RTX, eller AMD Radeon-grafikkort – och är enkel att utöka och uppgradera efter behov. Alienware Command Center later dig ställa in kylningen i fyra olika steg beroende på vad du använder datorn till.

Alienware lanserar också flera nya mekaniska tangentbord och möss med Legend-design.