Datortillbehör allt viktigare när hybridarbete blivit det nya normala
Hem UNDERSÖKNING Datortillbehör allt viktigare när hybridarbete blivit det nya normala

Datortillbehör allt viktigare när hybridarbete blivit det nya normala

Publicerat av: Redaktionen

Flera rapporter visar att få villl återvända till kontoret på heltid när pandemin ebbar ut och enligt Dynabook’s senaste rapport “The Hybrid Shift: Managing an increasingly remote workforce” är det många IT-chefer som stöder denna trend.

De förväntar sig att över två tredjedelar (67 procent) av de anställda i första hand arbetar hemifrån eller på annan plats än kontoret, en siffra som ökat från 53 procent före COVID-19.

Med ökade budgetar är det kanske ingen överraskning att cybersäkerhet och molnlösningar toppar investeringsprioriteringarna för IT-ansvariga. Utöver detta är det också anmärkningsvärt att 62 procent anser att köpbeslut kring tillbehör är viktigare nu än före pandemin.

Tillbehör har länge skapat ett mervärde eftersom de kan bidra till högre produktivitet, bättre anslutningsmöjligheter och ökad säkerhet till anställda, särskilt när de arbetar på resande fot eller på distans. Av den anledningen är det lätt att förstå varför Europas IT-chefer lägger allt större värde på tillbehör än tidigare. Men vilka tillbehör är bäst för ditt företag och vilka fördelar ger de?

Produktivitet

För många anställda levererar arbetet hemifrån helt enkelt inte samma komfortnivå som att arbeta från kontoret. Nästan en av fem IT-beslutsfattare betonade anställdas produktivitet som den största utmaningen att hantera under pandemin, medan totalt sett 44 procent rankade detta som en av de tre främsta utmaningarna. Tillbehör som justerbara bärbara laptopställ kan hjälpa anställda att skapa en produktiv hemmiljö och en bekväm sittställning under hela arbetsdagen.

Trådlösa möss och tangentbord är också viktiga tillbehör, som minskar kabelhärvor och ger en renare och mer produktiv skrivbordsmiljö. När det gäller Bluetooth säkerställer detta också att enhetsportar kan hållas fria för alternativ användning – även om det också finns tillbehör som avsevärt ökar antalet portar som anställda kan tillgodose.

Anslutning

Även anslutningar spelar roll för produktiviteten hemma och är ytterligare ett viktigt krav som kan förbättras kraftigt med rätt tillbehör. När det gäller att köpa nya enheter markerade 80 procent av IT-beslutsfattarna anslutningsfunktioner som en viktig faktor, och även om det är viktigt att överväga hårdvara med betydande inbyggd anslutning kan även dockningsstationer öka anslutningsmöjligheterna kraftigt.

När hybridarbetet verkligen börjar ta fart och personal ser ut att återvända till kontoret, kaféer eller klientplatser för att arbeta, kommer bärbara laddare och adaptrar också att vara värdefulla för att göra det möjligt för människor att vara online och anslutna under hela arbetsdagen. USB-C-laddare för bilar tillåter till exempel att bärbara datorer och andra enheter laddas när du kör mellan olika platser. Vid ankomsten ger USB-C-tillbehör och nätadaptrar trygghet att de anställda kommer att kunna ansluta sin enhet till skärmar och andra kringutrustning på deras arbetsplats för dagen.

Säkerhet

Sist men inte minst är säkerhet fortfarande av yttersta vikt när mobilt arbete blir vanligare. Återigen är det viktigt för organisationer att förse sina anställda med enheter som erbjuder robust inbyggd säkerhet som biometrisk autentisering. Samtidigt kan tillbehör erbjuda ytterligare skyddsåtgärder för dem som arbetar på resande fot. Sekretessfilter är ett enkelt men effektivt hinder för nyfikna ögon, vilket gör det möjligt för personal att arbeta med känsliga dokument i offentliga utrymmen. Utöver detta kan nyckelkabellås fungera som en mer fysisk barriär som kan fästas säkert på bärbara datorer för att avskräcka potentiella tjuvar

Relaterade Artiklar