Danska och svenska staten nominerar ny ordförande och vice ordförande i PostNord AB
Hem NYHETER Danska och svenska staten nominerar ny ordförande och vice ordförande i PostNord AB

Danska och svenska staten nominerar ny ordförande och vice ordförande i PostNord AB

Publicerat av: Redaktionen

Danska och svenska staten har idag beslutat att nominera Christian Jansson till ny ordförande och Christian Frigast till vice ordförande i PostNord AB att väljas vid en extra bolagsstämma.

Danska och svenska staten nominerar ny ordförande och vice ordförande i PostNord AB 2Christian Jansson har bred erfarenhet av företagsledning från flera olika branscher och har de senaste 25 åren haft tydligt fokus på detaljhandel. Han har varit koncernchef för Ellos och KappAhl, samt varit styrelseordförande i bl.a. Apoteket och Svensk Handel. Numera ägnar han sig primärt åt investeringar i mindre utvecklingsbolag och åt styrelsearbete.

Christian Frigast, som har grundat och är ordförande för den nordiska investeringsfonden Axcel, har lång och bred erfarenhet av att utveckla verksamheter ur ett ägar- och styrelseperspektiv. Han är i dag bl.a. också ordförande för EKF, Danmarks Eksportkredit, som ägs av danska staten.

– Vi ser fram emot att leda styrelsen i PostNord, säger Christian Jansson och Christian Frigast. PostNord har många kompetenta och lojala medarbetare. Det är ett mycket bra företag som kan bli bättre. Förutsättningarna för PostNords verksamhet har genom digitaliseringen och framväxt av e-handel drastiskt förändrats. Detta ger stora möjligheter för PostNords framtid.

Att utse en vice styrelseordförande skapar goda förutsättningar för att gemensamt agera som aktiva och värdeskapande ägare.

Jens Moberg och Anitra Steen lämnar på egen begäran styrelsen i samband med den extra bolagsstämman.

– Det är med stor glädje jag kan konstatera att Christian Jansson har tackat ja till att ta över ordförandeklubban i PostNord, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Nu börjar en ny period för PostNord och jag tycker att Christian Jansson är väl lämpad att i nära samarbete med Christian Frigast leda arbetet med att föra PostNord in i framtiden och att hantera de utmaningar som PostNord står inför.

– Jeg er meget glad for, at Christian Frigast har sagt ja til at indgå i det nye formandskab for PostNord sammen med Christian Jansson, säger transport, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen. Dette formandskab får ansvaret for, i samarbejde med den øvrige bestyrelse og ledelse, at håndtere den fortsatte omstilling af virksomheden og de udfordringer, som PostNord står overfor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>