Dansk högtalare Spottune Omni för detaljhandeln och upplevelseindustrin vinner designpris Red Dot Award
Hem PRODUKTNYHETER Dansk högtalare Spottune Omni för detaljhandeln och upplevelseindustrin vinner designpris Red Dot Award

Dansk högtalare Spottune Omni för detaljhandeln och upplevelseindustrin vinner designpris Red Dot Award

Publicerat av: Redaktionen

Det danska högtalar- och ljudföretaget Spottune mottar det internationellt erkända designpriset Red Dot Award för sin 360-graders högtalare Spottune Omni som gör det möjligt för butiker att styra musik, spellistor, meddelanden och mer på flera platser samtidigt och som med sin flexibla förmåga att anpassa sig efter miljön bidrar till det som Spottune kallar ”The Omni Experience”.

Musik och ljud spelar en allt viktigare roll i detaljhandeln och restaurangbranschen eftersom väl utvalda toner kan skapa en behaglig, avslappnad stämning och användas för att påverka kundernas shoppingmönster och beteende.

Det känner man väl till hos det danska högtalar- och ljudföretaget Spottunesom nyligen mottog den internationellt erkända och prestigefyllda utmärkelsen Red Dot Product Design Award för sin högtalare Spottune Omni. Vid prisutdelningen framhölls det att högtalarens revolutionerande 360-graders trådlösa teknik säkerställer ett konsekvent och stabilt ljud av hög kvalitet som löser många problem vid styrning av ljudupplevelser i butiker och restauranger.

Ett erkännande för Spottunes vision

Red Dot är en av världens största designtävlingar, vars priser delas ut till produkter som utmärker sig med innovativ design, funktionalitet och kvalitet. Priserna delas ut av en jury bestående av opartiska och kända designexperter från hela världen som noggrant testar och utvärderar de mer än 5000 registrerade produkterna.

Omni från Spottune fick dessa ord med sig på vägen från årets jury:

– Spottune Omni imponerar med sin särskilt enkla installation och dess förmåga att fylla olika lokaler med ett balanserat ljudlandskap. Detta bidrar avsevärt till en positiv kundupplevelse.

Dansk högtalare för detaljhandeln och upplevelseindustrin vinner prestigefyllt designpris

Att befinna sig bland årets utvalda har haft en stor betydelse för de erfarna danska ljudpionjärerna bakom Spottune.

– Den positiva ljudupplevelsen har en enorm betydelse för detaljhandeln och kommer bara att bli mer uttalad i framtiden. Spottunes vision är att vi ska förvandla kundupplevelsen genom förbättrad ljudkvalitet. Att motta Red Dot Award visar därför på ett stort erkännande av vårt arbete och det är vi mycket stolta över, säger Søren Louis Pedersen, COO för Spottune.

Två utmärkelser på mindre än ett år

Spottune har funnits sedan 2018 och det tiomannastarka företaget från Århus har från början arbetat på ett nytt molnbaserat ljudsystem som började marknadsföras på hösten 2020 under namnet Spottune Enterprise Solution som högtalarna Omni utgör en mycket central del av.

Med mindre än ett år på marknaden har det banbrytande ljudsystemet redan fått två utmärkelser. Det unga företaget kan nämligen även skryta med att mottagit German Innovation Award i kategorin ”Excellence in Business to Business; Retail & Trade Solutions” baserat på kriterierna: innovationsnivå, användarnytta och effektivitet.

Spottune Enterprise Solution mottog priset på följande grunder:

– Utmärkelsen hedrar och krediterar det löpande arbetet som teamet hos Spottune utför och deras kontinuerliga ansträngningar av att utveckla korrekta lösningar med allt från en exceptionell ljudkvalitet till de många implementerade molnfunktionerna som tillsammans och i slutändan förändrar skapandet av kundupplevelser.

Om Spottune Enterprise Solution:

  • Patenterade omnidirektionella högtalare säkrar 360-graders ljudtäckning
  • Trådlös 1,9GHz Audio BroadCasting Digital teknik (ej WiFi)
  • Molnbaserad ljudlösning för företag med musikdistribution och musikstyrning från en enda hubb
  • Plug-and-play för enkel och flexibel uppsättning och kalibrering.

Relaterade Artiklar